«Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών» είπε σήμερα η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η κα. Παπαευαγγέλου είπε ότι η επιτροπή βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 με 16 ετών, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16. «Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε.

Η κα. Παπαυεαγγέλου είπε ότι οι έφηβοι αυτής της ηλικίας έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα και υπάρχει ανάγκη προστασίας τους, καθώς την επόμενη χρονιά βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές. «Άμα δώσουμε το πράσινο φως, ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» διευκρίνισε.

Σημείωσε επίσης ότι μέσα στον Ιούλιο ενδέχεται να εγκριθούν και άλλα εμβόλια εκτός από αυτό της Pfizer και συμπλήρωσε ότι οι επιστήμονες μελετούν τη νοσηρότητα παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με υποκείμενα νοσήματα. «Θα εισηγηθούμε πιθανότατα να προστατευτούν και τα παιδιά αυτά, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης