Η συννεφιά και οι χαμηλές θερμοκρασίες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα. Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών αλλά και του παγετού που ακολούθησε, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύννεφα καλύπτουν από το πρωί τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους -1 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα, 0 βαθμούς στην Φλώρινα και 2 βαθμούς στην Καστοριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα δεκάδες ορεινοί οικισμοί των Γρεβενών παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες μέρες την περιοχή.

Λόγω παγετού παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, ενώ, στην Ροδόπη, κλειστές παραμένουν, λόγω αύξησης της στάθμης του νερού και παγετού, οι διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου), και μεταξύ των ποταμών Διώνης – Αετοκορφής.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ροδόπης, Τρικάλων και Καρδίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης