Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, όπου, παρά την ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος έχει πέσει σε αρκετές περιοχές κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.

Ήλιος με… δόντια από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να δείχνει πριν από λίγη ώρα 3 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο είναι το σκηνικό στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν στη Βέροια και στο Κιλκίς (-4 βαθμοί), στα Γιαννιτσά (-3) και στις Σέρρες (-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Το πρωί, ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς στην Πτολεμαΐδα και στα Γρεβενά, ενώ στην Κοζάνη στους -5 και στη Φλώρινα στους -2. Μέχρι αυτήν την ώρα η θερμοκρασία σε αυτές τις πόλεις παραμένει σε αρνητικές τιμές.

Λόγω της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων ή χιονολάστιχων σε κάποιες ορεινές περιοχές του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αυτό ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Λαϊλιά (Σέρρες) και Βόρας – Καϊμάκτσαλαν (Πέλλα), όπως επίσης στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Αρναία με τον Ταξιάρχη (Χαλκιδική).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Δυτική Μακεδονία αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης