Με ταλαιπωρία θα κινηθούν οι οδηγοί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, αφού θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εν όψει του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις 11.00 ξεκινά το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, ενώ στις 18.30 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία. Στις 11.00 το πρωί έχει δοθεί το ραντεβού από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου «με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων».

Οι άλλες δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Στις 17.00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
– η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
– η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει τον δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών.

Στις 18.30 το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Σε τρία σημεία θα συναντηθούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Κάνιγγος θα συναντηθούν Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Στην Ομόνοια έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση η ΟΒΣΑ και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς από τις γειτονιές της Αττικής, ενώ στα Προπύλαια θα παρευρεθούν φοιτητικοί σύλλογοι. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης