Η μία μετά την άλλη, πέφτουν οι «καμπάνες» τις τελευταίες ημέρες στους χρυσαυγίτες  βουλευτές για τις έκνομες ενέργειες στις οποίες κατηγορούνται ότι πρωταγωνίστησαν.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τελεσίδικα σε φυλάκιση 4 μηνών τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρο και Κων. Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι υποστήριξαν ότι εκείνη την ημέρα άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ αυτών και τους τότε βουλευτές. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι, όπως διαπίστωσαν, προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορουμένων.  

Οι δικαστές έκριναν ενόχους τους κατηγορουμένους, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί «νομικής πλάνης» καθώς όπως είπαν οι πρώην βουλευτές δεν «θεώρησαν ότι είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης