Μάχη με τα χιόνια εξακολουθούσαν να δίνουν και σήμερα τα αποχιονιστικά μηχανήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Τρικάλων με το κύμα της κακοκαιρίας να μαλακώνει για την ώρα.

Αποκλεισμένα παραμένουν 6 χωριά πάνω από την Καστανιά του δήμου Καλαμπάκας, με την επικοινωνία να γίνεται από την περιοχή της γέφυρας Αλεξίου. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρικάλων-Αρτας από την Πύρα ως και τη γέφυρα Αλεξίου και στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού-Προαστίου, στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο των Τρικάλων η κυκλοφορία εξακολουθεί να γίνεται με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ειδικότερα στην ε.ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 30ο έως 65ο χλμ, στην ε.ο. Τρικάλων – Γρεβενών, από 30ο έως 54ο χλμ, στην ε.ο. Τρικάλων – Άρτας, από 21ο χλμ. (Ελάτη) έως 56ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από 4ο έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα).
Τα αποχιονιστικά μηχανήματα συνεχίζουν να εργάζονται, για τέταρτο 24ωρο σε όλο το ορεινό δίκτυο των Τρικάλων ενώ σε κάποιες περιοχές το χιόνι ξεπερνά τα 3 μέτρα! Τα σχολεία και σήμερα δεν λειτούργησαν σε όλη την έκταση των δήμων Καλαμπάκας και Πύλης, ενώ αύριο θα παραμείνουν κλειστά από τα στενά της Πύλης και πάνω.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις πεδινές περιοχές και συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας το θετικό είναι ο Πηνειός ποταμός άρχισε να υποχωρεί. Ωστόσο έχουν ήδη πλημμυρίσει πάνω από 20.000 στρέμματα στις περιοχές του Ζάρκου, του Κλοκωτού, του Κεραμιδίου και της Φαρκαδόνας.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης