Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας συζητήθηκε η αγωγή 17 πρώην συμβασιούχων – παρατασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίοι ζητούν να αναγνωριστεί ότι οι αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν «Σύμβαση αορίστου χρόνου». Η απόφαση, που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα αναμένεται με αγωνία από τους ίδιους, ωστόσο υπήρξε προβληματισμός από τη στάση που τηρήθηκε από το Δήμο Τριφυλίας, όπου ναι μεν τους θέλει, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στριμπάκος δεν έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει.

Αρχικά, ως μάρτυρας από την πλευρά των εργαζομένων εξετάστηκε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Πρασίνου, Ζωή Πετροπούλου, η οποία ανέφερε πως οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και πως έπειτα από την απόλυσή τους υπάρχουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου. Η κα Πετροπούλου πρόσθεσε πως δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με την πληρωμή τους, γεγονός που δείχνει πως ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, στην κατάθεση του κ. Στριμπάκου, ο συνήγορος υπεράσπισης των εργαζομένων, κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, σε σχετική ερώτηση που έκανε, κατάφερε να εκμαιεύσει από τον κ. Στριμπάκο ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με τον ίδιο να σημειώνει πως ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους πληρώσει.

Ανάμεσα στα «δυνατά χαρτιά» από την πλευρά των εργαζομένων βρίσκεται παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, από τον περασμένο Απρίλιο, όπου, κατά πλειοψηφία, είχε αποφασίσει την έμπρακτη στήριξή του στους συμβασιούχους – παρατασιούχους του δήμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019 οι πρώην εργαζόμενοι είχαν παραβρεθεί στην αίθουσα ζητώντας να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης, η έκδοση απόφασης από το Δ.Σ. Τριφυλίας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι ο δήμος μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία τους. Τελικά, στα χέρια τους ήρθε ένα ψήφισμα το οποίο δεν τους ικανοποίησε, σχολιάζοντας οι ίδιοι, πως άλλα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 20 Δεκεμβρίου και άλλα γράφει το φερόμενο ως ψήφισμα που τους δόθηκε, το οποίο μάλιστα δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.  Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ο συνήγορός τους κατέθεσε αίτημα για την προσκόμιση εγγράφων ώστε να κατατεθούν τα πλήρη πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης, για να φανεί τι ακριβώς ειπώθηκε, καθώς εκτιμάται ότι έχει βαρύνουσα σημασία για την έκδοση της τελικής απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συμβασιούχων κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, εξερχόμενος από την δικαστική αίθουσα, δήλωσε ότι: «Ολοκληρώθηκε η επ’ ακροατηρίω συζήτηση της αγωγής 17, τελικά, εργαζομένων στο δήμο Τριφυλίας στους τομείς Καθαριότητας και Πρασίνου. Το δικαστήριο εξέτασε μάρτυρες, τόσο από την πλευρά των εναγόντων, όσο και από την πλευρά του δήμου και χορήγησε την εκ του νόμου προθεσμία των τριών ημερών για προσθήκη και αντίκρουση όσων αναφέρθηκαν στην ακροαματική διαδικασία. Είναι προφανές ότι, οι ιδιαίτερα ευαίσθητοι τομείς της Καθαριότητας και του Πρασίνου χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση για το καλό των δημοτών. Κάτι τέτοιο φάνηκε ότι έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές. Σημείο αιχμής παραμένει η οικονομική δυνατότητα του δήμου να καλύψει τους εργαζόμενους. Αισιοδοξούμε ότι, πέρα από τα στενά μαθηματικά κριτήρια και οικονομικές διαστάσεις, που ως τέτοιες είναι απρόσφορες για την συναγωγή ασφαλών επιχειρημάτων, το δικαστήριο θα τολμήσει να δικαιώσει αυτούς τους ταλαιπωρημένους πραγματικά αλλά πολύτιμους εργαζόμενους για το δήμο Τριφυλίας».

Στο δικαστήριο παρέστησαν, εκτός του κ. Στριμπάκου (απουσίαζε ο κ. Λεβεντάκης καθώς βρισκόταν στην Αθήνα), ο αντιδήμαρχος Αλέκος Κουτρουμπής, ο Παναγιώτης Τσίγγανος και ο Σαράντος Κουκούμης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης