Σε καταγγελία για παράνομη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Τριφυλίας προχώρησαν συνδικαλιστές των εργαζομένων στους ΟΤΑ με αφορμή τη δίωξη της προϊσταμένης καθαριότητας του δήμου κας Ζωής Πετροπούλου.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει τον τοπικό Τύπο και τα σωματεία εργαζομένων, καθώς, όπως καταγγέλλεται, η άρνησή της να συναινέσει στην ανάθεση της συλλογής απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία και η αντίδρασή της στην εναπόθεση απορριμμάτων σε ακατάλληλους χώρους έχει προκαλέσει αναστάτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η Α.Κ.Ι.Σ. – Ο.Τ.Α. μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου, τέως προϊστάμενης καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, την οποία η δημοτική αρχή αντικατέστησε και παράλληλα ξεκίνησε μια διαδικασία εργασιακής, πολιτικής και ηθικής εξόντωσής της, με διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μέσω εγκάθετων, οι οποίοι προχώρησαν σε αναφορές και μηνύσεις εις βάρος της για υποτιθέμενη εξύβριση και διάφορα άλλα ανυπόστατα ψεύδη.

»Ο πραγματικός λόγος που η συναδέλφισσά μας διώκεται είναι ότι στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια και τις πράξεις της δημοτικής αρχής για παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων σε χώρο που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Για να μη συνεχιστούν οι έρευνες για τις παρανομίες της δημοτικής αρχής και αποκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τριφυλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Συγκεκριμένα, η διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Τριφυλίας γίνεται με μη νόμιμους τρόπους. Οι εναποθέσεις απορριμμάτων είναι παράνομες, πρόσφατα δε (Αύγουστος 2018) επιβλήθηκε στον Δήμο πρόστιμο από την Περιφέρεια. Όσο δε γι’ αυτό, η δημοτική αρχή Τριφυλίας θέλει να διοικεί χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στον νόμο, δηλαδή να δίνει στην υπηρεσία το ανάλογο “εντέλλεσθε”, και έτσι να μεταφέρει τις ευθύνες στους υφιστάμενούς της και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην τέως προϊσταμένη.

»Επιπλέον, ο Δήμος δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για την επισκευή και ενοικίαση απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων, κάτι που εκτός των άλλων αποτελεί έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω ενοικίασης επικίνδυνων σαράβαλων. Επίσης, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας έχουν προκληθεί πολλά εργατικά ατυχήματα, μεταξύ άλλων και ο ακρωτηριασμός δαχτύλου εποχικής εργάτριας καθαριότητας.
Εκτός τούτου, ο δήμαρχος εγκαλεί τη συναδέλφισσά μας γιατί ”τόλμησε” να ρωτήσει εγγράφως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την καταβολή επιδόματος, χωρίς να πάρει την έγκρισή του! Άραγε, ποιος παραβιάζει ακόμα και αυτήν την αστική νομιμότητα;…».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Διαβάστε επίσης: Τριφυλία: Αντιπαράθεση για την αντικατάσταση της προϊσταμένης στην Καθαριότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης