ΠΚ

Θα ήθελα να φωνάξω «ποτέ πια» τέτοιες εικόνες, τόσος πόνος, τόση θλίψη. Αλλά δυστυχώς ζω σε μία χώρα όπου τα πάντα επαναλαμβάνονται διότι απλώς οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Στην Ελλάδα, βλέπετε, διαψεύδουμε συνεχώς τον Μαρξ, τον Άνταμ Σμιθ, τον Ρικάρντο και τον Κέινς, οι οποίοι σκίζουν τα διπλώματά τους, εκεί που βρίσκονται, αναλύοντας την ελληνική πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα αυτή δεν έχει ακόμη το κουράγιο να στείλει στα δικαστήρια τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Ενδεχομένως διότι οι πάντες αναγνωρίζουν την κρυφή αλήθεια. Πως όλοι μαζί χτίσαμε την Ελλάδα που ξέρουμε καταδικάζοντάς την στην αέναη αναπαραγωγή του «Λάθους». Διότι ο Σαμαράκης είχε δίκιο. Η λέξη που περιγράφει καλύτερα το νεοελληνικό σύμπαν είναι «το λάθος». Ναι, το λάθος σε όλες του τις εκδοχές. Όμως χωρίς τιμωρία δεν υπάρχει κάθαρση. Το ξέρουμε αυτό. Μας το δίδαξαν οι Τραγωδοί.

Πέρασαν τρία χρόνια. Τώρα γνωρίζουμε πως στην Αττική καραδοκούν πολλές εν δυνάμει εστίες που μπορούν να εξελιχθούν σε μια ανάλογη τραγωδία. Ξέρουμε πως σε αυτή τη χώρα κάνουμε τα πάντα για να δημιουργούμε συνθήκες εθνικής καταστροφής. Ξέρουμε ότι σε αυτή τη χώρα κάνουμε ελάχιστα για να αποφύγουμε άλλο ένα Μάτι. Ακόμη και οι θεοί κουράστηκαν με εμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης