Με τα πιο μελανά χρώματα μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εμπειρία της από την καταστροφική καταιγίδα στη Σκόπελο η Σουηδή Anita Hillgren Grandert, η οποία μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Η κα. Anita υπέστη κάκωση αριστερής ωμοπλάτης, κάταγμα και μετωπιαίο αιμάτωμα. Προχθές βρισκόταν με παρέα σε εστιατόριο όταν άρχισαν να εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως περιγράφει: «Είμαστε ένα μεγάλο γκρουπ σε ξενοδοχείο του Αγνώντα. Πήγαμε το βράδυ για να φάμε στην παραλία και σημειώθηκε μια φοβερή καταιγίδα. Το νερό κατέληξε στην παραλία από το βουνό, κυλούσε ορμητικά. Εμείς μόλις είχαμε τελειώσει το δείπνο μας. Γύρω στις 10 το βράδυ, θελήσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, αλλά το νερό ήρθε από το βουνό και κατέληξε στο πάτωμα του εστιατορίου και ερχόταν συνεχώς με μεγάλη ορμή και ήταν σαν ένα ορμητικό ποτάμι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τουρίστες προσπαθούσαν να σωθούν από τα ορμητικά νερά. Όπως λέει η ίδια, «ανεβήκαμε πάνω στα τραπέζια του εστιατορίου για να προφυλαχτούμε και ξαφνικά η οροφή κατέρρευσε και ο τοίχος του εστιατορίου από την πλευρά του δρόμου κατέρρευσε και ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στο μέτωπό μου και βρέθηκα κάτω από το νερό. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά έχω την εντύπωση ότι παρασύρθηκα από το νερό σε απόσταση 10 μέτρων πριν κατορθώσω να σταθώ στα πόδια. Είδα δύο γυναίκες και έναν άνδρα και είπα τους γνώριζα. Τους είπα να με κρατήσουν. Ο άντρας κράτησε το χέρι μου και με οδήγησε στην κατεύθυνση των γυναικών που κρατιόντουσαν από το τραπέζι, για να περάσω στην άλλη πλευρά του ρεύματος».

Οι τουρίστες πέρασαν απέναντι με τη βοήθεια εργαζομένου. H κ. Anita περιγράφει:

«Πιασμένοι χέρι – χέρι περάσαμε απέναντι με τη βοήθεια εργαζόμενου στο εστιατόριο και καθίσαμε για λίγο στο σημείο όπου αλλάζουν ρούχα, σε ένα μικρό χώρο, τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας και σταθήκαμε εκεί και σκεφτήκαμε ότι τουλάχιστον ξεπεράσαμε τον κίνδυνο. Η νεροποντή που ακολούθησε έκανε αδύνατη την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο γιατί δεν υπήρχε πλέον δρόμος. Μείναμε στο ίδιο σημείο τουλάχιστον δύο ώρες τραγουδώντας για να μας ακούσει κάποιος. Ήρθαν οι πυροσβέστες και μας πήγαν στη Σκόπελο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης