Σοκαριστικές λεπτομέρειες ξεπηδούν μέσα από τη δικογραφία που συντάχθηκε για τη στυγερή δολοφονία του 30χρονου στην περιοχή της Δάφνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Γ.Κ., γιος ενεχυροδανειστή, είχε βρεθεί νεκρός (13-4-2013) στο υπνοδωμάτιo του σπιτιού του επί της οδού Φαίδωνος.

Δράστες είναι τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ένας 20χρονος και δύο 27χρονοι και μία 24χρονη.

Ραντεβού μέσω Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος άνδρας, αψηφώντας τους κινδύνους των ραντεβού στα «τυφλά», κάλεσε στο σπίτι του την 24χρονη που γνώρισε μέσω facebook. Οι δυο από τους τέσσερις δράστες συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36.414,65 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία προέρχονται από τη ληστεία – ανθρωποκτονία, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Πλάνα από το σημείο της δολοφονίας:

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε η 24χρονη από κοινού με τους τρεις συνεργούς της. Ειδικότερα, η συλληφθείσα γνώρισε το θύμα μέσω ηλεκτρονικού «chatroom», έγιναν φίλοι και αφού πληροφορήθηκε την καλή οικονομική του κατάσταση, μαζί με τους υπόλοιπους δράστες αποφάσισαν να επιδιώξει να τον συναντήσει με στόχο να τον ληστέψουν.

Την ημέρα της ληστείας, η 24χρονη μετέβη στο σπίτι του θύματος και σε ανύποπτο χρόνο άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς της. Οι δράστες, εισήλθαν στην οικία του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.


(Το μπλε χρώμα στον αριθμό 9 -σύμφωνα με την αστυνομία- ήταν το σημάδι για να ξέρουν οι διαρρήκτες πού θα εισβάλουν).

Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν αδίστακτοι και συνομιλούσαν μεταξύ τους πολύ συχνά μετά το έγκλημα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Ο Ντίνος είναι εκεί; Που είναι ο Ντίνος;
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Ο Ντίνος, κάπου εδώ τριγύρω είναι, δεν πιστεύω, στο σπίτι
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Ε, σίγουρα.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Το κατάλαβες;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Ο Μαρίνος τι ξέρει ρε Μα
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Ο Μαρίνος; Ξέρει για το ένταλμα που έχουμε.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Ααα…
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Ναι, δε καμία οχ…
ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 3: Πότε έρχεσαι; Αύριο;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Τετάρτη. Να σου πω; (ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ)
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 3: Τι;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Έμαθες κανένα νέο για μας;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 3: Δεν σε ακούω ρε ζα.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Κάνα νέο για μας;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 3: Όχι τίποτα ακόμα.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Τον Παναγιώτη, αυτούς τους πιάσανε;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 3: Όχι δεν τους πιάσανε.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 1: Καλά ρε.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 3: Ωραία έλα από εδώ, έχουμε μία δουλίτσα να κάνουμε μαζί.

Στις 22-4-2013 ένας εκ των δραστών συνομιλεί με άγνωστη γυναίκα και της αναφέρει ότι θέλει να μετακομίσει, αλλά η μητέρα της δεν θέλει να τους βοηθήσει κατά τη μετακόμιση, γιατί δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που τους συλλάβουν.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Εγώ το είχα σκεφτεί. Ότι επειδή έρχεστε εσείς κάτω είχα σκοπό να ανεβάσω φορτηγό πάνω στην Αθήνα. Λοιπόν από το Αίγιο, για να μην υπάρχει κανένας γνωστός, να τα πετάξουμε όλα μέσα και να τα πάμε στο σπίτι που θέλατε να τα πάμε.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Ναι.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Λοιπόν όμως όταν ήρθε η Βένια και μου είπε όχι, γιατί, γιατί της λέω Βένια; Γιατί μου λέει αυτό και αυτό συμβαίνει, μου λέει και στο σπίτι άμα μας δουν και μας κάνουν, θα μας παρακολουθήσουν και μπορεί αν μας παρακολουθήσουν από το σπίτι το παλιό στο καινούργιο, να τους πιάσουνε. Θέλω αυτή τη μετακόμιση να την κάνουνε αυτοί μόνοι τους ώστε να αναλάβουν και την ευθύνη, αύριο να μην μου πουν μωρή μ@@@ μάνα, σε πήρανε χαμπάρι και τους έδειξες το σπίτι. Και της λέω εδώ όπα δεν ανακατεύομαι. Μίλα με την Αλεξάνδρα και πείτε μου.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Ότι να “ναι.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Τώρα που ήρθαμε στη Γερμανία. Καταρχήν είχαμε να κοιμηθούμε μια βδομάδα με όλα αυτά, δεν κοιμόμασταν, ήμασταν σαν ζόμπι. Και ήρθαμε εδώ και με το που πέσαμε στο κρεβάτι, και λιώσαμε στον ύπνο. Ησυχάσαμε ρε, ηρεμήσαμε.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Εγώ το καταλαβαίνω, πιεστήκατε πολύ.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Γυρνάει και μου λέει τώρα ο Γιώργος.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Το καταλαβαίνω.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Πολύ πίεση, δεν μπορείς να φανταστείς. Εκεί να το σκάσω από το σπίτι για να έρθει να με βρουν. Δηλαδή ήμασταν λες και ήμασταν φυλακισμένοι.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Ναι ήταν πίεση σε όλους.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Πρέπει να βρω μια δουλειά. Αυτό έλεγε τώρα. Πρέπει να βρω μια δουλειά, να έχω τουλάχιστον κάποιο. Να κάνω. Δεν μπορώ μου λέει.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Για δουλειά;
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Ναι πρέπει να βρει μια δουλειά. Να ψάξει για δουλειά γιατί πλέον δεν έχει τη βοήθεια τον δικών του.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Ναι.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Και έχει σταματήσει να κάνει και αυτά που έκανε.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2: Ναι, ναι, ναι.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 1: Δεν το κάνει καθόλου γιατί πιάσανε ένα φίλο του και έχει χεστεί πάρα πολύ και δεν ξανασχολείται πάλι, εγώ μου λέει (ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ), δεν ασχολούμαι, δεν κάνω παρέες έτσι και αλλιώς με αυτούς που πήγαινα πια. Οπότε μου λέει τελείωσε η υπόθεση, είμαι μόνος μου.

Στις 25-4-2013 ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλεί με άγνωστη γυναίκα και της αναφέρει ότι μετά από αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κοιμηθεί για μια εβδομάδα, αλλά τώρα στη Γερμανία την τελευταία εβδομάδα έχει ηρεμήσει. Ακόμα της αναφέρει ότι είναι με το «Ζέρα» και την Αλεξάνδρα στη Γερμανία και την ρωτά αν έχει ακουστεί τίποτα. Αυτή του απαντάει ότι δεν έχει ακουστεί κάτι στα κανάλια και ότι θα ξεχαστεί. Πρόσθετα της αναφέρει ότι μέχρι να περάσει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο ανησυχούσε μήπως τους συλλάβουν. Τέλος της λέει ότι θα αλλάξει σπίτι γιατί αυτό που είχε μέχρι τώρα το ξέρουν όλοι και ότι τόσο αυτός όσο και ο Ζέρας με την Αλεξάνδρα, δεν ξανακλέβουν.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Πάντως δεν έχει ακουστεί τίποτα άλλο.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Τέλος;
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Τέλος. Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει τίποτα που το έχω ψάξει και ειδήσεις που παρακολουθώ, τίποτα, ασχολούνται με άλλα πράγματα.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Μακάρι, κοίτα (ακατάληπτο) τα κανάλια, το θέμα είναι τι γίνεται με την Αστυνομία και τι κινήσεις κάνει η Αστυνομία.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Δεν θα μαθευτεί, αυτό, από τη στιγμή που δεν ασχολούνται τα κανάλια.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Μακάρι να μην μαθευτεί αλλά. Ε;
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Από τη στιγμή που δεν ασχολούνται με τα κανάλια και όλα, που δεν ασχολούνται τα κανάλια και όλα αυτά, δεν θα μαθευτεί τι γίνεται, που δεν νομίζω να γίνεται κάτι.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Δεν ξέρω.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Απλά θα το έχουν όπως όλα στο κενό.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Μακάρι, το πιστεύεις ότι εδώ κοιμάμαι ήσυχος; Είχα να κοιμηθώ στην Ελλάδα, τουλάχιστον μια εβδομάδα ρε, απ’ όταν έγινε το σκηνικό, δεν κοιμόμουνα, δεν μπορούσα, εδώ που κοιμάμαι έχω ψοφήσει στον ύπνο.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Λογικό ρε μωρό μου.
(ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ)
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Θα σηκωθώ να φύγω από εκεί. Μέχρι που περάσαμε τον έλεγχο, ξέρεις εκεί που περνάνε τα εισιτήρια και κάνει πράσινο ή κόκκινο ρε παιδί μου, το φωτάκι, φτάνουμε στο αεροδρόμιο και ξέρεις χτυπάν τα εισιτήρια και μέχρι να γίνει πράσινο το φωτάκι σε όλους μας και να περάσουμε, ωωω είχα πάθει εγκεφαλικό. Γύρω, κάνω θα πεθάνω, την ώρα που πέρασα, περάσαμε, περάσαμε, έκανα εγώ, χόρευα, λα λα λα λα λα, πάμε στο Duty Shop τώρα να ψωνίσουμε.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Άκου, άκου τι λέει.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Πήγαμε εκεί πέρα σε αυτά τα τέτοια που έχουν στο αεροδρόμιο και ψωνίσαμε.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Αδειάσατε όλα το αεροδρόμιο.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Παν τα λεφτά μου.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ήμουν σίγουρη.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Όχι εντάξει έχω ακόμα δυόμισι χιλιάρικα, τα οποία δυόμισι χιλιάρικα, μόλις γυρίσω στην Ελλάδα, τα κρατάω, δεν θα τα φάω έτσι, μόλις γυρίσω στην Ελλάδα, θα βρω ένα άλλο σπίτι γιατί αυτό εκεί (ακατάληπτο) το ξέρουν όλοι το σπίτι αυτό εκεί, ναι το μάθανε.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Σιγά μη δεν το μαθαίνανε.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Ναι να πάω να νοικιάσω ένα άλλο σπίτι που το έχω, το βρήκα και αυτό, μου το βρήκανε βασικά κάτι γνωστοί μου που δε μιλάνε, με διακόσια πενήντα ευρώ ενοίκιο, κομπλέ, τεραστίων διαστάσεων να στο βγάλω φωτογραφίες (ακατάληπτο), βέβαια είναι μες στους γύφτους, χέστηκα, καλύτερα
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Καλά ναι εντάξει.
(ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ)
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Γι αυτό τώρα που έχω λεφτά να δώσω ενάμισι χιλιάρικο, έξι μήνες μπροστά και θα, άμα μου κάνεις και εσύ μια δουλειά θα με διευκολύνεις πάρα πολύ, γιατί εγώ δεν ξανακλέβω, (ακατάληπτο) στο ‘χω πει, δεν ξέρω, ούτε ο Ζέρας, ούτε κανένας.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: ούτε ο Ζέρας;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: κανένας.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ο Ζέρας τα ‘κανε πάνω του;
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Όχι μόνο, για να μην πάει φυλακή η Αλέκα ρε, γιατί άμα πιαστεί τώρα ο Ζέρας κάπου και βγει στην επιφάνεια ότι η Αλέκα ήτανε μαζί του και έχει κάνει τέτοιο πράγμα, έχει και το παρελθόν το δικό της η Αλέκα που την ψάχναν οι γονείς του, φοβάται η κοπέλα εντάξει, φοβούνται.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ναι.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: (ακατάληπτο)
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ένα πράγμα δεν θα σου συγχωρήσω.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Λοιπόν θα σε κλείσω, τι;
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Έφυγες έτσι, είχες μέρες να με ειδοποιήσεις και είχα τρομοκρατηθεί, δεν ήξερα το τι γίνεται, ξέρεις πόσα εγκεφαλικά είχα πάθει; Δεν ‘ μπορείς να φανταστείς.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Έφυγα και δεν το ‘ξερε κανένας.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Και να σε παίρνω τηλέφωνο και να μου λέει κλειστό και να φρικάρω ακόμα πιο πολύ.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Κανένας, κανένας, κανένας δεν το ‘ξερε, φύγαμε πολύ κρυφά, δεν το ξέρανε να φανταστείς ούτε οι γονείς του Ζέρα, ούτε κανένας, έφυγε ο κακομοίρης έτσι.

 Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία, ο ίδιος από τη Γερμανία, ομολογεί ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο και μάλιστα της λέει ότι είδε στον ύπνο του το θύμα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: (ακατάληπτο) πάλι καλά θα ναι κοντά το παιδί μου, θα πετάγομαι στο παιδί μου που είναι εδώ κοντά, να το βλέπω, από κει που μένω είναι πέντε στενά, έξι, θα πηγαίνω να το βλέπω τώρα λίγο πιο άνετα, αν και φοβάμαι να πάω και εκεί γιατί ξέρουν που μένουν αυτοί και αν με (ακατάληπτο), άσε που δεν κοιμάμαι πάλι τα βράδια, το πιστεύεις ότι προχθές το βράδυ κοιμήθηκα και έβλεπα στον ύπνο μου αυτό που έγινε, περπατάγαμε στον δρόμο και βλέπω ψηλό έναν σαν αυτό που έγινε το πράγμα, το φίλο, λίγο πιο αδύνατο όμως
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Έλα μωρέ.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Γ@@@@ τα.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Μην το σκέφτεσαι ότι έγινε.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Αυτός σου λέω ήταν ίδιος (ακατάληπτο).
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Εγώ άμα σου πω ότι δεν…
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Παναγία μου (ακατάληπτο).
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Για μένα τα πράγματα, εγώ τα πράγματα, τα βλέπω τελείως διαφορετικά τον τελευταίο καιρό
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Τι εννοείς;
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: δεν ξέρω τι έχει γίνει, κάτσε μην έρθει το σκυλί εδώ μέσα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο ίδιος από την Γερμανία, ομολογεί ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο και μάλιστα αναφέρει στη σύντροφό του αν τον αγαπάει.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Μωρό μου να σου κάνω μια ερώτηση; Άκου με λίγο, να σου κάνω μια ερώτηση; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κάνει φόνο, εσύ πως το βλέπεις αυτό, πως το νιώθεις; Μ’ αγαπάς ακόμα, ήθελα να σε ρωτήσω.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Εννοείται πως σ’ αγαπάω.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Έχω (ακατάληπτο) αυτή την απορία και ήθελα να σε ρωτήσω, έχω σκοτώσει άνθρωπο και μ’ αγαπάς; (ακατάληπτο)
ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: (ακατάληπτο) εννοείται πως σ’ αγαπάω γιατί ξέρω δεν έγινε επειδή το ήθελες, έγινε από ατύχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να σ’ αγαπάω (ακατάληπτο), όχι μόνο σ’ αγαπάω, σε λατρεύω.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Και σ’ αρέσω;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης