Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης-Μυρτώ Τσάβαλου- Φίλιππος Καραμέτος
 
Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης στα Σπάτα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τον δήμαρχο της πόλης, Δ. Μάρκου ρομά που πρωταγωνίστησαν σε επεισόδιο με θαμώνες καταστήματος-ταχυφαγείου της περιοχής (οδός Β. Παύλου 188) συνεπλάκησαν με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τους συλλάβουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα ρομά που πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με τους θαμώνες ενός ταχυφαγείου, συνεπλάκη με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε λευκό φορτηγάκι μάρκας Μερσεντές και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εμβόλισαν μία μηχανή. Εν συνεχεία πυροβόλησαν στον αέρα στη συμβολή των οδών Β. Παύλου και Μιχαλάκη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για μια συμπλοκή μεταξύ κατοίκων της περιοχής και Ρομά που διαβιούν στον κοντινό καταυλισμό. Επισήμως διαψεύδει ότι υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού.

Οι δράστες, που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, έσπασαν τον φάρο από το περιπολικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο της συμπλοκής

Το σημείο της συμπλοκής

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ταμπουρώθηκαν στον καταυλισμό των ρομά που βρίσκεται περίπου 3 χλμ. μακριά από το κέντρο των Σπάτων. Oι αστυνομικοί φέρεται να ετοιμάζουν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους και γι’ αυτό τον λόγο ενημερώθηκε εισαγγελέας.

Ο δήμαρχος Σπατών-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, μιλώντας στο zougla.gr για το περιστατικό ανέφερε ότι μπροστά από ένα σουβλατζίδικο έγινε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων Ρομά. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί αλλά όχι σοβαρά.

Aκούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος στο zougla.gr:

Τι αναφέρει η ιδιοκτήτρια του σουβλατζίδικου όπου έγινε το περιστατικό

Το zougla.gr, επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του σουβλατζίδικου όπου συνέβη το περιστατικό με τους Ρομά. Η Ν.Φ, αναφέρει πως μια παρέα Ρομά βρίσκονταν στο κατάστημά τους , έτρωγαν και έπιναν μπίρες. Ενώ τους σέρβιραν κανονικά, οι Ρομά ζήτησαν επιπλέον μπύρες. Όπως περιγράφει η ίδια, ο γιος της αρνήθηκε να τους δώσει διότι ήταν λίγες και ήθελε και για άλλους πελάτες.

Με το που τους είπε αυτό τότε άρχισαν να σπάνε πιάτα και να απειλούν τους καταστηματάρχες. Ο ένας μάλιστα πήρε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να χτυπήσει τον γιο της. Αμέσως η κυρία Ν.Φ κάλεσε την αστυνομία και στο σημείο έφτασε ένα περιπολικό με δύο άνδρες. Οι Ρομά –πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία- χτύπησαν τον έναν αστυνομικό και στη συνέχεια άρχισαν να προκαλούν φθορές στο περιπολικό. Μόλις κατάλαβαν ότι κατέφθαν ενισχύσεις εγκατέλειψαν το μαγαζί.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες (με ποινικό παρελθόν) πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και κατάφεραν να διαφυγούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης