Ένας αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για τον νεκρό ταξιτζή στην Καστοριά κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για 30χρονο ειδικό φρουρό ο οποίος συνελήφθη και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι σκότωσε τον επαγγελματία οδηγό Κοσμά Τζέλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 52χρονος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δέχτηκε τρεις σφαίρες, μια στον δεξί κρόταφο, μια δεύτερη η οποία προξένησε διαμπερές τραύμα με πύλη εισόδου τον δεξί θώρακα και εξόδου την πίσω πλευρά. Η τρίτη σφαίρα εντοπίστηκε στον δεξί μαστό.

Ο ειδικός φρουρός υπηρετούσε στο παρελθόν στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια στην Καστοριά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός φρουρός φέρεται να είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης του Ν. Μαζιώτη στο Μοναστηράκι το 2014.

Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και είχε συλλάβει τον Μαζιώτη, όπως έγινε γνωστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρέθηκε νεκρός από τραύμα πυροβόλου όπλου

Ο 52χρονος εντοπίστηκε χθες το βράδυ στις 8.45 νεκρός σε ερημική περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς. Έφερε τραύμα από σφαίρα πυροβόλου όπλου στον κρόταφο. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Κ.Τ. στις 17:00 το απόγευμα έφυγε από το σπίτι και ο γιος του στη συνέχεια δήλωσε «εξαφάνιση».

Ένας αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για τον νεκρό ταξιτζή στην Καστοριά φέρεται να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία τουΤο πτώμα του εντοπίστηκε σε ερημικό σημείο 50 μέτρα μακριά από το ταξί. Έχει βρεθεί ένας κάλυκας, που προέρχεται από πυροβόλο των 45 χιλιοστών αλλά όχι το όπλο.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός και η περιοχή όπου βρέθηκε ο οδηγός αποκλείστηκε και παρέμεινε κλειστή όλο το βράδυ.

Το πτώμα του εντοπίστηκε μέσω του ειδικού συστήματος των ραδιοταξί στην περιοχή της Λεύκης.

Η δολοφονία του 52χρονου έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επαγγελματίες οδηγούς. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κηφισιάς. Σε ένα από τα δύο αυτά περιστατικά έπεσε νεκρός από τα πυρά ενόπλου ο 52χρονος Δεκαβάλας Γιώργος.

Το θύμα

Ο 52χρονος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη του θύματος λείπει στη Γερμανία για σπουδές και έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Ο Κοσμάς Τζέλιος ήταν άνθρωπος φιλήσυχος και δεν είχε διαφορές με κανέναν, αναφέρουν γνωστοί και φίλοι του.

Ο δράστης

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, υπό τον φόβο αντεκδίκησης μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ και ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεση του, γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πλάνα από το σημείο του εγκλήματος:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης