Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας άνδρας το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά μάτια δεκάδων πολιτών στην πλατεία Θεάτρου, λίγο μετά τις 11.30., όταν ένας 38χρονος, με καταγωγή από την Κρήτη, έβγαλε ένα πιστόλι και μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών αυτοκτόνησε πυροβολώντας το κεφάλι του, ενώ αστυνομικοί τον καταδίωκαν, καθώς είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν από αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο, ελάχιστα λεπτά μετά το συμβάν:

Η σορός του άνδρα που έβαλε τέρμα στη ζωή του, στην πλατεία Θεάτρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βαρβάκειο Αγορά κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός δέχτηκε σφαίρα και φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο. Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να υποβάλουν τον άνδρα σε έλεγχο, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος. Τότε αυτός άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών, πυροβολώντας 3 φορές. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και πυροβόλησαν δύο φορές.

Ο αστυνομικός, 27 ετών, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Μία σφαίρα κατέληξε σε τζαμαρία καφετέριας της περιοχής

Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο 38χρονος κρύφτηκε πίσω από κτήριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ταυτοποιήθηκε: πρόκειται για σεσημασμένο, ο οποίος παραβίασε άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Χαλκίδας στις 6/12/2016. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία γυναίκας σε ληστεία φούρνου στο Μπραχάμι το καλοκαίρι του 2004.

Το όνομά του είναι Θεόφιλος Λαζαράκης. Στο παρελθόν, κι ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κέρκυρας είχε συνυπογράψει κείμενα συμπαράστασης, που δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την αναρχική Στέλλα Αντωνίου.

Διαβάστε επίσης:
O Δήμαρχος Αθηναίων για το αιματηρό περιστατικό στη Βαρβάκειο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης