Σε σκληρότερο lockdown μπήκε από σήμερα 19 Δεκεμβρίου και για 7 ημέρες η Κοζάνη στα πρότυπα του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας και της Μάνδρας.

Στην Κοζάνη όπου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 397 ενεργά κρούσματα  κορωνοϊού με 81 να νοσηλεύονται και με μέσο όρο ηλικίας τα 53,26 έτη, η κίνηση στους δρόμους ήταν μηδαμινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στην Κοζάνη προβλέπουν – μεταξύ άλλων – επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους μόνο προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα όπου ήδη ισχύει αυστηρό lockdown. Στον Ασπρόπυργο, υπάρχουν 126 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, στην Ελευσίνα 65 και στη Μάνδρα 30 κρούσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης