Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο νησί της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ ελέγχων «χτενίζοντας» τις τουριστικές περιοχές του νησιού για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παραεμπόριο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες απομιμητικών προϊόντων αλλά και τόνοι λαθραίου αλκοόλ το οποίο διακινούνταν από λαθρεμπορικά κυκλώματα και κατέληγε στα ράφια νυχτερινών μαγαζιών αλλά και χώρων εστίασης.

Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ μπήκαν κάποια καταστήματα και εργοστάσια του νησιού τα οποία δραστηριοποιούνται στην εμπορία ενδυμάτων, τσαντών, αξεσουάρ και υποδημάτων. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε πως μεγάλο μέρος από τα καταστήματα αυτά πουλούσε απομημιτικά προϊόντα και μάλιστα σε τιμές ιδιαίτερα ψηλές αναλογικά με την ποιότητά τους.

Παράλληλα, σε παρόμοιες παρανομίες είχαν υποπέσει και κάποιοι εξωτερικοί πωλητές οι οποίοι  πουλούσαν προϊόντα ένδυσης στα πιο τουριστικά σημεία του νησιού. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, εκτός από μιμητικά προϊόντα, «ειδικεύονταν» και στο παραεμπόριο καθώς συναλλάσσονταν με πολίτες χωρίς να έχουν άδεια και να εκδίδουν αποδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως μετέδωσε χτες το ΚΡΗΤΗ TV, στελέχη του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν έφοδο σε αποθήκη στο Ηράκλειο  εντοπίζοντας τεράστιες ποσότητες από μαϊμού επώνυμα προϊόντα ένδυσης.

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και το πλήγμα στο παρεμπόριο μεγάλο, καθώς κατάφεραν να εντοπίσουν τεράστιες ποσότητες ρούχων με πλαστά σήματα οίκων του εξωτερικού, τα οποία ο Αθηναίος διακινητής θα προωθούσε σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα.

Πάρτι με το λαθρεμπόριο του αλκοόλ

Στο στόχαστρο όμως των ελεγκτικών Αρχών μπήκαν και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία, όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι έχουν την… τιμητική τους. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και τα στελέχη του ΣΔΟΕ προέκυψε πως σε μεγάλα μπαρ και κέντρα διασκέδασης πωλούνταν αλκοόλ το οποίο ήταν προϊόν λαθρεμπορίου. Η αγορά του δηλαδή δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στη λίστα των καταστημάτων που εμπορεύονταν λαθραίο αλκοόλ βρίσκεται και ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Χερσονήσου το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από κόσμο.

Όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα: «Διαπιστώθηκε πως πολλά μπαρ και κέντρα διασκέδασης είχαν αγοράσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από παράνομες πηγές χωρίς καμία απόδειξη. Ήδη έχουν κατασχεθεί ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες. Δεν σημαίνει πως το αλκοόλ αυτό ήταν νοθευμένο αλλά ήταν παράνομο. Το αν ήταν και νοθευμένο θα φανεί από τους ελέγχους που πρόκειται να γίνουν στις ποσότητες που κατασχέθηκαν».

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ στο νησί συνεχίζονται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης