Η παθολογική ζήλια που έδειχνε προς το πρόσωπό της ο άνθρωπος που τελικά της αφαίρεσε τη ζωή με δύο σφαίρες από κυνηγετική καραμπίνα φαίνεται πως είχε τρομάξει όχι μόνο την ίδια την εκπαιδευτικό αλλά και το οικείο της περιβάλλον.

Ο χωρισμός της πριν από περίπου έναν μήνα, τη λύτρωσε και την απελευθέρωσε από την πίεση αυτού του ανθρώπου που δεν της επέτρεπε ούτε τηλεόραση να βλέπει μόνη της γιατί ήθελε να ασκεί πλήρη έλεγχο πάνω της. Το έγκλημα που έγινε στη Ρόδο χθες Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου συγκλόνισε το πανελλήνιο και προστέθηκε στη μακρά λίστα με τις δολοφονίες γυναικών στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 40χρονος δράστης και αυτόχειρας δεν της επέτρεπε ούτε να αναπνεύσει. «Μαμά, θέλω να χωρίσω. Δεν αντέχω άλλο» είχε πει η εκπαιδευτικός στη μητέρα της περίπου στα τέλη Αυγούστου και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί του στην Κάλυμνο. «Το δωμάτιό σου είναι εδώ και σε περιμένει» της είχε απαντήσει, ενώ η αδερφή της «εδώ και λίγες μέρες είχε ένα κακό προαίσθημα για εκείνη», υποστηρίζει στα μέσα ενημέρωσης η μητέρα της αδικοχαμένης Δώρας. 

Ο δράστης ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού, ενώ πριν από χρόνια είχε ένα σοβαρό ατύχημα που τον άφησε τυφλό για δύο χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο όμως πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε έναν άλλον εαυτό αυτός ο άνθρωπος στην κόρη μου» είπε η μητέρα της Δώρας, η κα. Κατερίνα, μιλώντας στο MEGA.

 

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει… Μια μέρα με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει “μαμά, είναι τρελός, αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω”. Και μετά του λέει “τα είπα και στη μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω”».

Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω, όταν πηγαίνω για ύπνο, να κοιμάσαι κι εσύ… Δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί. Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλης της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» είπε η μητέρα της, η οποία ανησυχούσε για την κόρη της αλλά το μυαλό της δεν πήγε στον φόνο.

Όμως η αδερφή του θύματος, Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα, πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μία μέρα πριν τη δολοφονία.

Το χρονικό του φονικού

Το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, η 31 ετών Δώρα πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε μικρή απόσταση από το σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου. Ήταν 15:30 όταν η άτυχη γυναίκα έβγαινε από το όχημά της καθώς ξαφνικά την πλησίασε ένα λευκό αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό επέβαινε ο πρώην σύντροφός της και ιδιοκτήτης συνεργείου, με τον οποίο είχαν χωρίσει.

Ο άνδρας δεν δέχτηκε ποτέ την απόφαση της Δώρας να χωρίσουν. Την πλησίασε και με μια κυνηγετική καραμπίνα την πυροβόλησε δύο φορές. Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος νεκρή, ενώ ο άνθρωπος με τον οποίο δεν είχε σχέση περισσότερο από 8 μήνες επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει και έφυγε.

Ο 40χρονος φαίνεται πως είχε σχεδιάσει εδώ και ημέρες τη δολοφονική του του ενέργεια. Αφού την παρακολούθησε για μέρες, της έστησε καρτέρι στο σημείο στο οποίο έγινε η δολοφονία και έπειτα έφτασε στο σπίτι του. Κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο κι έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν ακόμη έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στη υπόθεση. Στο σπίτι βρέθηκε και ένα σημείωμα που έγραφε: «Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης