Όσο περνούν τα 24ωρα, τόσο αποκαλύπτεται ο ειδεχθής χαρακτήρας της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους επιθεωρητές της ΕΛ.ΑΣ. για το τι ακριβώς συμβαίνειΤα διεθνή ΜΜΕ για πολλοστή φορά ασχολούνται με αυτούς τους θύλακες βαρβαρότητας και ασυδοσίας που επικρατούν σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν και που αποτελούν άβατο για την αστυνομία, αλλά και γκέτο άνομων συμφερόντων που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση φθηνού και νοθευμένου αλκοόλ, ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτά τα ιδιότυπα τουριστικά γκέτο, όπως στον Λαγανά της Ζακύνθου, στις Μπενίτσες Κέρκυρας, στα Μάλια της Κρήτης ή στο Φαληράκι της Ρόδου, ο νόμος απουσιάζει, διότι τα προβλήματα κρύβονται από τους αρμοδίους κάτω από το χαλί, παρά τις επισημάνσεις και τις αναφορές που παραμένουν στα συρτάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους επιθεωρητές της ΕΛ.ΑΣ. για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην περιοχή του Λαγανά, η φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαθέτει στα χέρια της στοιχεία και καταθέσεις που παρουσιάζουν τα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λαγανάς για ορισμένους μήνες τον χρόνο αποτελεί άβατο για την ΕΛ.ΑΣ., με τα όργανα της τάξης να περιορίζονται στο να κόβουν κλήσεις και να παριστάνουν τους τροχονόμους. Οι συρράξεις μεταξύ εθνικών ομάδων τουριστών είναι καθημερινές, με τους Σέρβους και τους Αμερικανούς να λύνουν τις διαφορές τους για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία με γροθιές και μαχαίρια.

Τα τοπικά συμφέροντα στον Λαγανά εμφανίζονται πανίσχυρα κατά τη θερινή περίοδο. Η ασυδοσία στη χρήση ουσιών και νοθευμένου αλκοόλ αποτελεί κανόνα κι όχι εξαίρεση. Αυτοί που ξέρουν μιλούν για μια φάμπρικα δημιουργίας τουριστών χωρίς αναστολές, οι οποίοι περιδιαβαίνουν τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια σαν ζόμπι και εκτονώνονται για λίγες μέρες τον χρόνο μέχρι να γυρίσουν πίσω στο μαγκανοπήγαδο των χωρών τους.

Πρόκειται για μια αθλιότητα που συνεχίζεται εδώ και χρόνια στο όνομα του τουρισμού των 20 ευρώ, όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Αν αυτό δεν είναι δυσφήμηση της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας του τόπου, τότε θα πρέπει ο καθηγητής Μπαμπινιώτης να εφεύρει ένα άλλο λεξικό και η ελληνική κοινωνία να επαναδιατυπώσει τις σχετικές ορολογίες.

Χτυπούσαν τον Αμερικανό τουρίστα στοχευμένα

Στο μεταξύ, σοκ προκαλούν οι δηλώσεις της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, η οποία εξέτασε το πτώμα του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα. «Ήταν απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματά τους. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με γροθιές και κλοτσιές, όταν έπεσε κάτω» δήλωσε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής.

Παράλληλα, ανέφερε πως το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε τη μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλοτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπίρας στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αιτία για τον καβγά φέρεται να ήταν μία φωτογραφία selfie του θύματος με τη σερβιτόρα του καταστήματος. Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ, που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, δείχνει τον 22χρονο με ακόμη δύο Αμερικανούς φίλους του, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι. Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν selfie με τη σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ο Σέρβος μπράβος, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητεί τον λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του, όμως, δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα…

Με τον ίδιο τρόπο πέθανε ο αδελφός του

Ακόμη ένα στοιχείο που σοκάρει είναι πως ο αδελφός του θύματος πέθανε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο έξω από μπαρ στο Τέξας. Ειδικότερα, φίλοι της οικογένειας και του θύματος, μιλώντας στην αστυνομία επιβεβαίωσαν πως και ο αδελφός του Bakari είχε εμπλακεί σε ανάλογο περιστατικό. Έπειτα από καβγά, οι δράστες έβγαλαν μαχαίρι και χτύπησαν πολλές φορές τον αδελφό του, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει.
Η οικογένεια Henderson δεν είχε συνέλθει ακόμη από εκείνη την τραγωδία…

Eκτενείς αναφορές στα ξένα ΜΜΕ

Η είδηση κάνει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή τον γύρο του κόσμου.

Η «Daily Mail» αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για τη σκοτεινή πλευρά του νησιού». Εν συνεχεία υπενθυμίζει πως «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί».

Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενεί και το δίκτυο CNN με αναφορά στο τραγικό περιστατικό, αλλά και στο γεγονός πως η Ελληνική Αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για τον θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.

Ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξενεί και το δίκτυο CBS:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης