Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου χειρουργού – οδοντιάτρου για λειτουργία ιατρείου, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας, διενεργήθηκε έλεγχος σήμερα (30.07.2014) σε κέντρο αισθητικής οδοντιατρικής σε περιοχή της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδοντίατρος λειτουργούσε το συγκεκριμένο ιατρείο με πλήρη οδοντιατρικό εξοπλισμό, στο οποίο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες της ειδικότητάς του, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.
Παράλληλα στο πλαίσιο του ελέγχου της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο οδοντιατρείο απασχολούνταν τρία άτομα, τα οποία δεν ήταν καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, ενώ δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας Προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον διενεργήθηκε και φορολογικός έλεγχος, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα η μη επίδειξη του προβλεπόμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων.

Παράλληλα με το σχηματισμό της δικογραφίας, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του ελέγχου οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Σ.ΕΠ.Ε.) καθώς και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης