Σχεδόν 200 Ολλανδοί τουρίστες αντάλλαξαν το lockdown στην Ολλανδία με οκτώ ημέρες εθελοντικού περιορισμού σε ένα ελληνικό θέρετρο, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Έναντι 399 ευρώ, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση που περιλαμβάνει τα πάντα (all inclusive) στις πισίνες, στα εστιατόρια και σε άλλες εγκαταστάσεις του Hotel Mitsis Grand Beach στο νησί της Ρόδου, αλλά τίποτα περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πρέπει να αρκεστούν να βλέπουν τη θάλασσα από το δωμάτιό τους ή τους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου, καθώς δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να φύγει από το θέρετρο όπου θα είναι οι μοναδικοί επισκέπτες.

«Απολαμβάνω πραγματικά να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο μου χώρο και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγαίνω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να το ρυθμίσω, αλλά είναι μια χαρά», δήλωσε η γραφίστρια Έιμι Σμούλντερς πριν από την αναχώρηση μαζί με την αδελφή της για το ταξίδι.

«Εξακολουθούν να είναι διακοπές, εξακολουθεί να υπάρχει ήλιος, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα πρέπει να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Θα υποβληθούν σε αρκετά τεστ κορωνοϊού, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους και θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Παρά τους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 ανθρώπους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον τον περασμένο μήνα με την ελπίδα να εξασφαλίσουν εισιτήριο.

Το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb, που οργάνωσε το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση ταξίδι, ελπίζει πως το πείραμα θα δείξει ότι ο κόσμος μπορεί να απολαύσει τις διακοπές, ακόμη και με ένα αυστηρό καθεστώς ασφάλειας, και πως θα ανοίξει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

«Για τη βιομηχανία ταξιδίων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρείες θα επιβιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb Μάτις τεν Μπρινκ.

Ο περιορισμός των ανθρώπων σε θέρετρα, ωστόσο, πιθανόν να μην είναι η λύση μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε. «Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Άρα στην επόμενη δοκιμή πιθανόν ο κόσμος να μπορεί πράγματι με έναν ελεγχόμενο τρόπο να βγει από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου».

Δείτε το δημοσίευμα: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης