Ένα πρωτότυπο πείραμα ετοιμάζει η Ολλανδία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τουρισμός είναι εφικτός κατά τη διάρκεια της πανδημίας στα ελληνικά νησιά και κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι διασπορά του Covid-19.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο θα στείλει περίπου 200 τουρίστες στο νησί της Ρόδου για all inclusive διακοπές οκτώ ημερών, στη δελεαστική τιμή των 399 ευρώ το άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής 25.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση προκειμένου να συμμετάσχουν, ενώ στο πλαίσιο του πειράματος, θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρησή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις προκειμένου όλα να διεξαχθούν βάσει πρωτοκόλλου.

Πρώτον, οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να βγουν εκτός των εγκαταστάσεων του πολυτελούς ξενοδοχείου, θα μπορούν όμως να χρησιμοποιούν όλους τους χώρους -μεταξύ των οποίων τρεις πισίνες και δύο εστιατόρια- και δεύτερον, κατά την επιστροφή τους στην Ολλανδία θα πρέπει να μείνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για δέκα ημέρες.  

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι χρήστες των social media παρομοιάζουν το θέρετρο με μια «πολυτελή φυλακή» και αναρωτιούνται γιατί το πείραμα έχει τόσο μεγάλη απήχηση.

Όπως μάλιστα αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, βάσει του σχεδίου που εκπόνησε η Sunweb σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, οι ηλικίες όσων θα λάβουν μέρος θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 70 ετών, ενώ το θέρετρο στο οποίο θα διεξαχθεί το πείραμα είναι το «Mitsis Grand Hotel».

Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν την 12η Απριλίου ως την πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του εν λόγω πειράματος. 

Στο μεταξύ, η Ολλανδία εξακολουθεί να συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Μαΐου, καθώς τα νέα κρούσματα είναι σε έξαρση και τα περιοριστικά μέτρα έχουν παραταθεί μέχρι τις 20 Απριλίου. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης