Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του διέτρεξε ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, έπειτα από «παιχνίδι αναπνοής» που έπαιζε με φίλους του σε γυμνάσιο στο Λουτράκι.

Αρχικά ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών. Αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύει η ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 12χρονος έπαιζε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει γίνει μόδα στο διαδίκτυο από παιδιά μικρής ηλικίας και είναι γνωστό ως το «παιχνίδι του πνιγμού».

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν ή να στραγγαλίζουν τον εαυτό τους ή ο ένας κάποιον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας» προτού λιποθυμήσουν.

Την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτό το παιχνίδι, οι περισσότεροι από αυτούς στην Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ), στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα, παραλύουν. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ, το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άνδρες έφηβοι.

Πηγή: korinthostv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης