Ιδιαιτέρως αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού που εντοπίζονται στα νότια προάστια της Αθήνας τις τελευταίες μέρες, μεγαλύτερος ακόμα και από αυτόν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, στον Νότιο Τομέα καταμετρήθηκαν χθες 252 νέες μολύνσεις, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να αναφέρει ότι το 66% είναι ηλικίας 15-24 ετών. «Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοιχτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στον Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διασπορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πάρτι που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο γνωστό beach bar της παραλιακής Bolivar.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου, χωρίς όμως να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ δεκάδες συμμετέχοντες άρχισαν να αποκαλύπτουν στα social media ότι είναι θετικοί στον ιό.

Κατόπιν των παραπάνω, το Bolivar αποφάσισε να ακυρώσει τα πάρτι, κάτι που ανακοινώθηκε μέσω Facebook: «Σεβόμενοι τη Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία – #staysafe #GetVaccinated».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης