Μια προαναγγελθείσα δολοφονία, την οποία ούτε η αστυνομία δεν έκανε κάποια κίνηση για να εμποδίσει ήταν αυτή της 48χρονης Νεκταρίας από την Ιεράπετρα. Όσα αποκαλύπτονται πολλές ώρες μετά το φονικό, και αφού ο εν διαστάσει σύζυγος της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τις απειλές του ότι θα αυτοκτονήσει, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Νεκταρία ήταν για καιρό απολύτως ανυπεράσπιστη.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν την κατάσταση, η γυναίκα είχε κακοποιηθεί επανειλημμένα από τον 54χρονο δολοφόνο της. Είχε, μάλιστα, απευθυνθεί και στην αστυνομία για να καταγγείλει όλα αυτά τα περιστατικά και να ζητήσει βοήθεια. Αντί για βοήθεια, όμως, εισέπραξε την απόλυτη αδιαφορία, καθώς η αστυνομία φέρεται να μην έκανε ούτε σύσταση στον εν διαστάσει σύζυγο της. «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε “μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά τα μικρά» είπε μια φίλη της Νεκταρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε πει ότι θα τη σκότωνε

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 54χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν νοσηλεύτηκε για να τα αντιμετωπίσει, είχε πει εδώ και καιρό ότι θα σκότωνε τη Νεκταρία. Όμως όσοι τον άκουσαν θεώρησαν ότι επρόκειτο για λόγια του αέρα και ότι δεν θα πραγματοποιούσε ποτέ την απειλή του. Μόνο το πρωί της Παρασκευής, όταν την σκότωσε με οκτώ μαχαιριές έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία εργαζόταν, η κοινωνία της Ιεράπετρας αντιλήφθηκε ότι όσα έλεγε τα εννοούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο πρόσωπο

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Νεκταρία είχε δεσμό με τον καλύτερο φίλο του 54χρονου, ο οποίος δεν έδειξε καμία διάθεση να το αποδεχτεί, με αποτέλεσμα να καταδικάσει την πρώην σύντροφο του σε θάνατο. «Είχαμε προηγούμενα» είπε ψυχρά στην ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων δωματίων, η οποία, μιλώντας για τη Νεκταρία σημείωσε ότι «η 48χρονη, ξανάφτιαξε τη ζωή της και, απ’ ό,τι γνωρίζω, εκείνος το έμαθε πρόσφατα. Η κοπέλα έμενε με το νέο της φίλο, ενώ δύο ημέρες πριν ο πρώην σύζυγός της είχε προαναγγείλει ότι θα τη σκοτώσει, αλλά όλοι πίστευαν ότι θα έμενε στα λόγια».

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε» πρόσθεσε η ξαδέρφη του δράστη.

Στο νοσοκομείο ο δράστης

Νωρίτερα, και έπειτα από επτά ώρες έντονων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον 54χρονο και τους αστυνομικούς, αυτός πείστηκε να μην αυτοκτονήσει, όπως απειλούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις ο 54χρονος -που βρισκόταν στο χείλος ενός γκρεμού στην περιοχή του Περιστερά- πλησίασε τους αστυνομικούς και τον μεγάλο του γιο, τον προσέγγισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να αντιμετωπίσει το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης