Το κρησφύγετο του «τοξοβόλου του Συντάγματος» εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

Η γιάφκα εντοπίστηκε σε διαμέρισμα της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης και, σε αυτή βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό, κλειδιά, αξεσουάρ για drone, ρούχα και άλλα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, είχε ενοικιαστεί από τη Δήμητρα Βαλαβάνη με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της από τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης -καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό», στοιχείο που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την ύπαρξη ασύλληπτων συνεργών της ομάδας Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον «καθαριστή» τον βρήκε ένα άτομο από αγγελία. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ τους έγινε ο εξής διάλογος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– «Πάρε τα κλειδιά και 60 ευρώ. Πήγαινε να καθαρίσεις το διαμέρισμα. Εκεί έμενε ο αδερφός μου, ο οποίος πέθανε. Πάρε ό,τι θέλεις και τα υπόλοιπα πράγματα πέταξέ τα». Ο «καθαριστής» είπε ότι ο άντρας αυτός ήταν κουκουλωμένος και δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι η Βαλαβάνη (φίλη του τοξοβόλου) είχε κινηθεί τις 3-4 τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Όταν μπήκαν στο διαμέρισμα βρήκαν ανοιχτές τις ντουλάπες και προφανώς έλειπαν κάποια πράγματα.

Η αστυνομία αναζητεί και άλλα σπίτια. Επίσης, ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας, υπάρχει και drone. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν κάρτες που πιθανότατα έχουν καταγράψει που πέταξε το drone. Από εκεί θα ψάξουν να βρουν πιθανούς στόχους, εκτιμά η αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων σχετικά με τη σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) των:

α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεν. 31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής,

β) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας του Ανδρέα και της Μαρίας γεν. την 21-11-1992 στην Αθήνα Αττικής και

γ) ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας-Ευδοξίας του Βασιλείου και της Χρυσούλας, γεν. 21-09-1994 στην Αλαχούα Φλώριδα Η.Π.Α.,

ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (06-02-2020) διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ενοικίαζε η τρίτη συλληφθείσα, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της, από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης -καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

(2) κάρτες μνήμης, με δύο (2) αντάπτορες
κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM
πολυμηχάνημα – εκτυπωτής
Tablet και (3) USB stick
συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM
ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone
πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά
φωτογραφίες ταυτότητας του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε
πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης