Κλείνει οριστικά τη μαύρη σελίδα της Μανωλάδας το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακαλώντας την αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο «άναψε το πράσινο φως» για την καταβολή αποζημιώσεων άνω των 500.000 ευρώ στους μετανάστες-εργάτες γης στα φραουλοχώραφα από τα ελληνικό δημόσιο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να προχωρήσει την προσφυγή που είχε καταθέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση η οποία στιγμάτισε διεθνώς τη χώρα μας. Σε ανακοίνωσή του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται χαρακτηριστικά:  «Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η σχετική προσφυγή είχε κατατεθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εν αγνοία, σύμφωνα με πληροφορίες, του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε λάβει το ελληνικό κράτος για την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης