Μαίνονται οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, με τα βασικά μέτωπα να βρίσκονται στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία και τη Μάνη.

Στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει τη βόρεια Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τη Λίμνη Ευβοίας, την ώρα που το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει ό,τι βρει στο διάβα του.

Συνολικά 1.130 άτομα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τη Λίμνη Ευβοίας και την παραλία Κοχύλι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μετά τους 650, ακόμη 480 άτομα επιβιβάστηκαν από το λιμάνι της Λίμνης στο φέρι μποτ «ΠΑΡΑΛΟΣ» και μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πύρινα μέτωπα της Ηλείας πέρασε στην Αρκαδία

«Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».

«Ένα άλλο μέτωπο», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε “διακλάδωση” της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας».

«Ως εκ τούτου», προσέθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια».

Επίσης, είπε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη φωτιά στις περιοχές, Χελιδόνι, Κρυονέρι και Λάσδικας, όπου και εκεί επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Βαρβάσαινα, του δήμου Πύργου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, αλλά θα δώσουν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κάτοικοι στα Βίλλια, στο Αμπάρι και στην Αγ. Τριάδα κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους, αφού με όσα μέσα διέθεταν πάλεψαν κυριολεκτικά με τις φλόγες και νίκησαν.

Οι περισσότεροι δεν ακολούθησαν τις υποδείξεις της αστυνομίας να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούσαν μια τέτοια ώρα να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα κοπάδια τους.

Επίσης, ο αριθμός των ηλικιωμένων κατοίκων ήταν εξίσου μεγάλος, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η απομάκρυνσή τους από τα σπίτια τους.

Με σκάφος του Λιμενικού απεγκλωβίστηκαν 10 πολίτες στο Βαθύ Γυθείου

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Φωτιά στο Δίλοφο Φαρσάλων

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σημείο της πυρκαγιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ilialive.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης