Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Εικόνες ντροπής, που με δυσκολία μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ελήφθησαν όχι σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου ή εμπόλεμη ζώνη, αλλά σε προάστιο της Αθήνας, κατέγραψε το zougla.gr. Στο Ζεφύρι της Δυτικής Αττικής, συγκεκριμένα, υπάρχουν σημεία όπου κατοικούν και δραστηριοποιούνται πολίτες, αλλά ο χρόνος φαίνεται πως σταμάτησε ίσως σε κάποιον άλλον αιώνα, πριν ο πολιτισμός διαμορφώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρημαγμένοι δρόμοι, σκουπίδια παντού, σε όποιον χώρο φαίνεται «ελεύθερος», καμένα αυτοκίνητα παρατημένα σε διάφορα σημεία -αποτέλεσμα εγκληματικής δραστηριότητας-, εγκαταλελειμμένες υποδομές άθλησης και πολιτισμού, και, το χειρότερο, ανεξέλεγκτα ρέματα, τα οποία έχουν «καταπιεί» και πνίξει τουλάχιστον 4 ανθρώπους που πέρναγαν αμέριμνοι από την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Η βαριά εγκληματικότητα -εμπόριο ναρκωτικών οποιαδήποτε ώρα σε οποιοδήποτε μέρος, πυροβολισμοί, μέχρι και εναπόθεση… πτωμάτων τοξικομανών σε δημόσιους χώρους- αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για το πραγματικό γκέτο της Αθήνας.

Η επίμαχη περιοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευθύμης Δημητρίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, μέσω του zougla.gr εκφράζει αγωνιώδη έκκληση προς τις τοπικές αρχές να εγκύψουν επιτέλους στο τεράστιο πρόβλημα μόλυνσης και ασφάλειας, που διακυβεύει την όποια ποιότητα ζωής μπορεί να επιζητούν οι κάτοικοι του υποβαθμισμένου προαστίου. Όπως τονίζει, η αναλγησία των δημάρχων επί δεκαετίες έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, που, αν δεν ανατραπεί, σύντομα θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Το ρέμα της περιοχής, εξυπηρετεί ως χωματερή αλλά και σημείο εναπόθεσης κλεμμένων αυτοκινήτων που κάηκαν νωρίτερα. Εδώ έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων

Αλοίμονο στους οδηγούς που θε προσέξουν ότι ολόκληρα κομμάτια του δρόμου, λείπουν. Μέχρι να καταρρεύσει ολόκληρος...

'Χωματερή' κλεμμένων αυτοκινήτων...

Κάπως έτσι συνδέεται το ένα μέρος της πόλης με το άλλο...

Σε αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων μέσα στα σκουπίδια του ρέματος...

Τα σπίτια που βλέπετε, είναι κατοικήσιμα...

Το δημοτικό στάδιο Ζεφυρίου. Δηλαδή ότι έχει απομείνει από αυτό...

Κάποτε στάδιο, στο μέλλον ίσως νεκροταφείο, τώρα επικίνδυνη αλάνα τοξικομανών...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης