Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο εφοπλιστής και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης στο zougla.gr διαμαρτυρόμενος για το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας που δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου 2020 και είχε τίτλο: «Ξέσπασμα δημοσιογράφου του Guardian».

Το δημοσίευμα αναφερόταν στα όσα ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος της Guardian Martin Belam, όταν έγινε γνωστή η εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε: «Όταν ζούσα στην Ελλάδα…  Ολυμπιακός; Να γαμηθεί, γαμημένη ομάδα για την οποία κατά κάποιο τρόπο κάθε απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας βγαίνει υπέρ της. Ο Παναθηναϊκός; Γαμήστε τους κι αυτούς. Εγώ υποστηρίζω την ΑΕΚ, που είναι… εκτός μόδας. Φοράω ακόμη το καπέλο της ΑΕΚ…».

Με αφορμή, λοιπόν, τη φράση του δημοσιογράφου «Όταν ζούσα στην Ελλάδα», ο κ. Μαρινάκης διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας πως ο δημοσιογράφος ζούσε στην Ελλάδα τα έτη 2006-2008, πριν δηλαδή ο εφοπλιστής γίνει πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας του Πειραιά, και εγκαλεί το zougla.gr γιατί, όπως υποστηρίζει, μπήκε η φωτογραφία του στο δημοσίευμα, με αποτέλεσμα να συσχετιστεί με αυτή την περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να είμαστε, λοιπόν, ξεκάθαροι…

Ποτέ το zougla.gr δεν ανέφερε ότι ο κ. Μαρινάκης ευθύνεται για όσα έχουν καταλογιστεί στην ομάδα του Ολυμπιακού τα έτη κατά τα οποία εκείνος δεν βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας. Αυτό αποτελεί καθαρά ερμηνεία του εφοπλιστή.

Ωστόσο η ανάρτηση του δημοσιογράφου έγινε με αφορμή την εισήγηση υποβιβασμού, η οποία αφορά σε αγώνες που διεξήχθησαν το 2015, όταν δηλαδή πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο κ. Μαρινάκης, γι’ αυτό άλλωστε και μπήκε η φωτογραφία του στο άρθρο. Τι θα έπρεπε δηλαδή; Να μιλά κάποιος για την ομάδα του Ολυμπιακού με αφορμή εισήγηση υποβιβασμού που έγινε για αγώνες που πραγματοποιήθηκαν όταν ήταν πρόεδρος ο κ. Μαρινάκης και στο δημοσίευμα να μπει φωτογραφία πρώην προέδρου του Ολυμπιακού;

Παράλληλα, από την ανάρτηση του δημοσιογράφου προκύπτει ότι αυτός αναφέρεται στη διαπίστωση πως επί σειρά ετών η ομάδα του Πειραιά φαίνεται να απολαμβάνει μία ιδιότυπη ασυλία από τα όργανα της Δικαιοσύνης. Γράφει συγκεκριμένα: «Επίσης, ειλικρινά, ο βαθμός στον οποίο ο Ολυμπιακός ήταν τόσο συνδεδεμένος με το πολιτικό κατεστημένο και τη ζωή της χώρας, ήταν τόσο γαμ@@@. Ένιωθες σαν να υπήρχε μία εθνική κρίση αν έχαναν ένα αγώνα!». Δηλαδή αναφέρεται και στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν με αφορμή, όπως προαναφέρθηκε, την εισήγηση υποβιβασμού.

Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τότε που ξεκίνησε η δίκη των στημένων αγώνων και της σύστασης συμμορίας, στην οποία κατηγορούμενος είναι, μεταξύ άλλων, και ο κ. Μαρινάκης.

Τέλος ο εφοπλιστής διαμαρτύρεται γιατί στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο zougla.gr αναφέρεται πως υφίσταται ελεγχόμενος μηχανισμός της ομάδας του Ολυμπιακού αποτελούμενος από «εφεδρείες» και «τρολ» που κινητοποιήθηκε για να βάλει κατά του Βρετανού δημοσιογράφου. Εδώ να σημειωθεί πως, όπως έγραψε ο ίδιος ο Martin Belam, αφού έκανε την ανάρτηση για την ομάδα του Ολυμπιακού, στη συνέχεια άρχισε να λαμβάνει πολυάριθμα υβριστικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Όσον αφορά, λοιπόν, στη διαμαρτυρία του κ. Μαρινάκη για ύπαρξη μηχανισμού που αποτελείται από τρολ και ανεγκέφαλους, ξεκαθαρίζουμε ότι:

Ποτέ το zougla.gr δεν ανέφερε πως πίσω από τον μηχανισμό αυτόν βρίσκεται ο κ. Μαρινάκης. Ωστόσο, όσον αφορά στην ύπαρξη αυτού καθ’ αυτού του μηχανισμού, φυσικά και υφίσταται, αρκεί κάποιος να ανατρέξει στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου και να διαβάσει με ποιους είχαν επικοινωνία οι δράστες, ή να αναλογιστεί την πρόσφατη στοχοποίηση δημοσιογράφων που συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκπομπή που αφορούσε στην εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού.

Το εξώδικο του κ. Μαρινάκη

 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης