Ένα ανθρώπινο δράμα έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο ανήλικα παιδιά επέστρεψαν στη Μυτιλήνη από το ίδρυμα εκτός του νησιού, όπου είχαν μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή, έπειτα από έκθεση της Διεύθυνσης Πρόνοιας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο κορίτσια πριν από δύο χρόνια περίπου είχαν χάσει τη μητέρα τους από ασθένεια και οι υπηρεσίες είχαν κρίνει ότι το οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορούσε να αναλάβει την φροντίδα τους.

Πριν από λίγο καιρό, τα δύο ανήλικα κορίτσια έκαναν χρήση του δικαιώματος να έρθουν στη Μυτιλήνη με ολιγοήμερη άδεια από το ίδρυμα που τα φιλοξενεί. Έκτοτε, όμως, δεν επέστρεψαν στο ίδρυμα και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την τύχη τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα από τα δύο κορίτσια νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ το άλλο απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να επιστρέψει στο ίδρυμα που είναι εκτός Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών του νησιού με το ίδρυμα που έχει την επιμέλεια των παιδιών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημά τους.

Με πληροφορίες από το lesvosnews.net

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης