Zougla Newsroom 

Την… τέχνη των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών φαίνεται ότι ζήλεψαν οι δύο 30χρονοι που κατηγορούνται ότι έβαζαν εκρηκτικά στις σχισμές αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης προκειμένου να τα εξουδετερώσουν και να πάρουν το πολύτιμο περιεχόμενο τους. Με ένα ειδικό εργαλείο, όπως έχουν καταγραφεί από τα κλειστά κυκλώματα καμερών των τραπεζών, έσπρωχναν τον μηχανισμό στο εσωτερικό των ΑΤΜ, όπως σπρώχνουν τις πίτσες και τα γλυκά μεσα στους φούρνους, και περίμεναν την έκρηξη. Στη συνέχεια άρπαζαν τα χρήματα και τις κασετίνες και γίνονταν καπνός με τα αυτοκίνητα που νωρίτερα είχαν φροντίσει να κλέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως οι δύο 30χρονοι, δεν είχαν υπολογίσει τα στελέχη του Τμήματος Ληστειών που ήταν στο κατόπι τους και τους εντόπισαν. Οι χειροπέδες ήταν το επόμενο στάδιο για την εξάρθρωση της σπείρας που δρούσε από τον περασμένο Μάιο. «Η εξουδετέρωση των ΑΤΜ με στέρεα εκρηκτικά είναι ένα φαινόμενο που χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη. Μοιραία κάποια στιγμή θα ερχόταν και στην Ελλάδα» λέει αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις.

Οι δύο 30χρονοι θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή για να απολογηθούν για την έκρηξη τον περασμένο Μάιο στην Ραφήνα. «Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε ταυτοποιήσει την κλοπή οκτώ οχημάτων, συγκεκριμένων εταιρειών, εκ των οποίων τα επτά τα επιστρέψαμε στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, έχουμε εξιχνιάσει μια επίθεση σε ΑΤΜ και ερευνούμε αν η συγκεκριμένη ομάδα με άλλα μέλη που παραμένουν ασύλληπτα ευθύνονται για παρόμοια δράση» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -180.000- ευρώ. Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν κουκούλα full face, -30- κυνηγετικά φυσίγγια, -9- κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, διαρρηκτικά εργαλεία, έγγραφα από κλεμμένα οχήματα καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση,  διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες καθώς και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτό και βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης