Ο πρόεδρος του συλλόγου κυνηγών Θεσσαλονίκης στις 4 Μαρτίου προέβη σε μια ασυνήθιστη είναι η αλήθεια ενέργεια. Ανάρτησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ένα βίντεο το οποίο έχει τη μορφή διαγγέλματος.

Ο κ. Παντελάκης, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του συλλόγου αυτού, ανακοινώνει πως αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητού συμβουλίου να ενεργοποιηθεί η ομάδα πολίτικης προστασίας του Συλλόγου προκειμένου με πειθαρχεία, ιεραρχία και εκπαίδευση να συσταθεί μια μονάδα η οποία θα τεθεί στη διάθεση των Αρχών για να προστατέψει τα σύνορα της χώρας. Μετά την ασυνήθιστη αυτή όντως παρέμβαση αποφασίστηκε και η αποστολή μιας ομάδας κυνηγών από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο για συμπαράσταση, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι του συλλόγου, προς τους συλλόγους κυνηγών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του Έβρου λόγω των δύσκολων συνθηκών που υφίστανται αυτήν την περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε με προσοχή το βίντεο «διάγγελμα» του προέδρου κυνηγών της Θεσσαλονίκης κ. Παντελάκη

 

Είναι προφανές πως τι τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη παρεξήγηση στην Ελλάδα ως προς τον ρόλο του καθενός, τις αρμοδιότητες του κάθε πολίτη και τις ευθύνες των πολιτών στο σύνολο της κοινωνίας. Για κάποιο λόγο ορισμένοι συμπολίτες σε αυτή τη χώρα πιστεύουν πως μπορούν να αναλάβουν ρόλους και αρμοδιότητες που σε κάθε συντεταγμένη κοινωνία και συγκροτημένο κράτος ανήκουν στο κράτος και στους θεσμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από δυο 24ωρα ο πρώην υπουργός Αμύνης και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, διακομματική, στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία θα έλεγε κανείς, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή πως θα πρέπει να ανησυχούμε για τη δραστηριότητα πολιτών που παίρνουν τα όπλα και παίζουν τον ρόλο των σερίφηδων. Ο έμπειρος στρατιωτικός που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά λεπτές και επικίνδυνες καταστάσεις στα ελληνοτουρκικά προειδοποιεί πως το φαινόμενο που εμφανίστηκε στον Έβρο με πολίτες που «συνδράμουν» τις Αρχές και κυνηγούν μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και αν δεν το καταλαβαίνει κανείς τότε ζει σε άλλη πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το "ταξίδι" συμπαράστασης στον Έβρο

Ήδη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει στα χέρια της εκθέσεις που καταγγέλλουν τη δραστηριότητα αυτών των πολιτών. Όμως το ζήτημα έφτασε ήδη και στις ευρωπαϊκές καγκελαρίες αφού όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή το βράδυ, 6 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στο Βερολίνο ρωτήθηκε σχετικά. Είναι δηλαδή ζήτημα χρόνου να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και η νομική υπηρεσία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Αυτά ως προς τα νομικά και τα θεσμικά ζητήματα που προκύπτουν.

Παρακολουθώντας το βίντεο του κ. Παντελάκη και πέρα από το ύφος του διαγγέλματος, παρατηρεί κανείς πως ο άνθρωπος αυτός έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τον ρόλο του και συγκροτεί, όσο παράνομο και αν είναι, ιδιωτική πολιτοφυλακή. Δεν πρόκειται για τον πρόεδρο φιλόζωων, ούτε για τον πρόεδρο των φιλοτελιστών Βορείου Ελλάδας. Πρόκειται για πρόεδρο μιας ομάδας συμπολιτών μας που διαθέτουν όπλα, κυνηγούν, σκοπεύουν και εν πάση περιπτώσει χειρίζονται μέσα τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα ή και να χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, προκαλώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Είναι καιρός να επέμβει ο εισαγγελέας και μάλιστα αυτεπάγγελτα τόσο για τα φαινόμενα παράνομης δραστηριότητας οπλοφόρων ιδιωτών κατά μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου, όσο και για «πρωτοβουλίες» όπως αυτήν που διαχειρίζεται ο πρόεδρος κυνηγών Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμη, εδώ και μερικές ημέρες εντοπίζονται φαινόμενα όπου τοπικοί ιερείς, ιεράρχες και γενικώς παράγοντες της εκκλησιάς, δραστηριοποιούνται στο πλευρό αυτών των ομάδων πολιτών που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να παίζουν τον ρόλο του σερίφη ή του κομάντο ή ακόμη χειρότερα του Ράμπο στα ελληνικά σύνορα εκθέτοντας το κράτος και τους θεσμούς της Πολιτείας. Στην εποχή του ιντερνέτ τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα πάντα αποκαλύπτονται και οι πάντες εκτίθενται. Εάν η Πολιτεία δεν λάβει τώρα τα απαραίτητα μέτρα σε λίγο θα είναι πολύ αργά και το ελληνικό κράτος θα κριθεί να δώσει εξηγήσεις στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

Τελευταία παρατήρηση. Κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία πως έχει κινηθεί συγκεκριμένος μηχανισμός ο οποίος έχει ταυτόχρονα σχέση και με το στράτευμα, αλλά και με την τρέχουσα Πολιτική. Η πληροφορία θέλει αυτόν τον μηχανισμό να διαδραματίζει ρόλο συντονιστή, αυτών των παράνομων κομάντο παρακρατικών που δραστηριοποιούνται στον Έβρο ή που οργανώνονται για να δραστηριοποιηθούν στο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων. Είπαμε στην εποχή του διαδικτύου ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

To zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελάκη, ο οποίος όπως περιέγραψε η ομάδα των κυνηγών που θα μεταβεί στον Έβρο έχει σκοπό να σφίξει το χέρι σε αυτούς που βρίσκονται στα σύνορα.

«Θα πάμε με τα δώρα μας, φάρμακα και άλλα είδη ανάγκης που έχουμε συγκεντρώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ διέψευσε όσα αναφέρονται για κυνήγι… μεταναστών.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παντελάκη στο zougla.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης