Από την Θεσσαλία και την Εύβοια έως την Πελοπόννησο και την Αττική η εικόνα του Δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος προκαλεί απόγνωση. Ο φακός της Ζούγκλας είναι αυτόπτης μάρτυρας αυτής της εγκληματικής εγκατάλειψης των υποδομών και της ανύπαρκτης συντήρησης.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απαθανάτισε το «έγκλημα». Πίνακες σε κολώνες με μετασχηματιστές που χάσκουν δίπλα από ξερά χόρτα. Φωλιές πτηνών πάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα με στήριγμα τους μονωτήρες. Τα σύρματα που θα έπρεπε να στηρίζουν τις κολώνες είναι κομμένα, έρμαια του αέρα. Εγκατάλειψη, σκουριά, φθορά, αδιαφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί επιμένουμε στην περιγραφή τού επικίνδυνα ασυντήρητου δικτύου; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη! Όταν το 2013 -2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, ο καθηγητής Αθ. Τσαφτάρης ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ψηφίζουν τον δασοκτόνο νόμο, όπως τον χαρακτήριζε η WWF, συμπληρωματικά είχε δοθεί εντολή να περιοριστεί η διάμετρος εκκαθάρισης του χώρου γύρω από κάθε κολώνα της ΔΕΗ, από τα 15 μ. στο ένα μέτρο. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ το σκεπτικό αυτής της απόφασης. Όμως οι αρμόδιοι μηχανικοί της ΔΕΗ τότε είχαν γίνει έξαλλοι, διότι αντιλαμβάνονταν το μέγεθος της ανοησίας. Φανταστείτε ότι μιλάμε για κολώνες της ΔΕΗ μεταφοράς μέσου φορτίου ισχύος 20.000 Volt. Με τα χόρτα να περικυκλώνουν τις ξύλινες κολώνες και να φτάνουν ακόμη και το ενάμιση μέτρο και με τους μετασχηματιστές και τους μονωτήρες να σπινθηρίζουν, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής πως μπορούν να προκληθούν πυρκαγιές… και καλά μέσα στα χωριά. Οι κάτοικοι όλο και θα πάρουν χαμπάρι την αρχή μιας πυρκαγιάς από τους σπινθήρες πάνω στις κολώνες τις ΔΕΗ. Στα δάση ποιός θα αντιληφθεί την έναρξη της πυρκαγιάς; Ουδείς! (Για τον δασοκτόνο νόμο του 2014 έχουμε πολλά να πούμε στο μέλλον. Η WWF είχε συγκεντρώσει 60.000 υπογραφές για να μην περάσει ο νόμος. Τότε είχαν κατατεθεί ούτε μία ούτε δύο, αλλά 102 τροπολογίες, αριθμός ρεκόρ, σε τέτοια κοινοβουλευτική διαδικασία).

Δείτε τις αναρτήσεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η κορύφωση της υποκρισίας και της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας

Δεν πέρασε παρά ένα εικοσιτετράωρο από το πρωτοσέλιδο της Ζούγκλας με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την Γορτυνία και ο …. «μηχανισμός έκτακτης ανταπόκρισης της ΔΕΔΔΗΕ» κινήθηκε αποτελεσματικά. Οι φωτογραφίες έδειχναν τα ξερά χόρτα πάνω από ένα μέτρο ύψος να έχουν περικυκλώσει την κολώνα με τον μετασχηματιστή κάτω από τον οποίο έχασκε ανοικτός ο πίνακας «ελέγχου». Μέσα στον πίνακα είχαν στήσει την φωλιά τους ανάμεσα από τις ασφάλειες κάτι πουλιά. Μετά το δημοσίευμα οι αρμόδιοι έστειλαν κάποιον άνθρωπο προφανώς με ένα χορτοκοπτικό για να κόψει τα ξερόχορτα. Ξέχασε όμως ο καλός υπάλληλος να βγάλει την φωλιά των πουλιών με τα άχυρα από τον πίνακα. Τόσο τους κόβει, αυτά κάνουν. 

Δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά το δημοσίευμα της Ζούγκλας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης