Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας είναι αφιερωμένο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γερμανογαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τεφροδόχος ή φέρετρο; Η Ελλάδα μαλώνει για την τελευταία ανάπαυση» έχει διάρκεια μισής ώρας. Προβλήθηκε την Τετάρτη στη γερμανική και τη γαλλική γλώσσα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά.

Η Ελληνική Εταιρεία Αποτέφρωσης τονίζει ότι «αν προκαλεί απορία για ποιον λόγο ένα ξένο τηλεοπτικό κανάλι ασχολήθηκε με την ιστορία της αποτέφρωσης στην Ελλάδα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην Ευρώπη η πρακτική της αποτέφρωσης των νεκρών ακολουθείται πάνω από έναν αιώνα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ντοκιμαντέρ ασχολήθηκε κυρίως με τους λόγους αυτής της καθυστέρησης. «Ξεδιπλώνει τον αγώνα των 24 ετών της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και του επικεφαλής της, κ. Αντώνη Αλακιώτη, και επισημαίνει ότι το 2006 ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία και δεκατρία χρόνια μετά, μόλις το 2018, κατασκευάστηκε το αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα και στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 ξεκίνησε η λειτουργία του. Επίσης αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του κ. Αλακιώτη ήταν η ελληνορθόδοξη Εκκλησία» σημειώνει η Εταιρεία.

Δείτε το ντοκιμαντέρ στα γαλλικά εδώ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης