Συνολικά 4.806 φοιτητές θα πάρουν μετεγγραφή, από τους 8.582 που υπέβαλαν αίτηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι 8.412 αιτήσεις αφορούσαν σε περιπτώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ 83 υποβλήθηκαν από φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης και 87 από φοιτητές που δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες της παραγράφου 8 του άρθρου 21 του Ν.4332/2015 (αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές, φοιτητές με αναπηρία, κ.ά.).

Στις περιπτώσεις έγκρισης της μετεγγραφής, οι 82 αφορούν δικαιούχους της παρ. 8 του άρθρου 21 του 4332/2015 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και οι 49 αφορούν Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ανήλθε στο 56% του συνόλου των αιτήσεων.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 42 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής, εκ των οποίων εννέα υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους με την κατηγορία αυτή και εν τέλει επιτυχόντες κρίθηκαν 33.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενστάσεις- αιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής εφαρμογής από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης