Τις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία ενημερώθηκε από τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπισή τους, ενώ συναντήθηκε με κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν ο υπερπληθυσμός των φυλακών, για το οποίο η κα. Νικολάου τόνισε ότι «ήδη για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης σε όλη τη χώρα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση υπεραριθμίας κρατουμένων». «Πρωταρχικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής» συνέχισε η ίδια «είναι να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες τόσο για τους κρατουμένους όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι αναμένεται η υλοποίηση της 6Κ/2018, σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν 550 υπάλληλοι διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και η νέα προκήρυξη, ειδικά για την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης