Σάλος έχει ξεσπάσει με την απαίτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ο οποίος φέρεται να διακίνησε στο νοσοκομείο του έγγραφο διά του οποίου ζητούσε τη συναίνεση του κάθε εμβολιαζόμενου εκ του υγειονομικού προσωπικού για τη λήψη του εμβολίου κατά του Covid-19.

Ως γνωστόν ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της Pfizer κατά του Covid δεν είναι υποχρεωτικός και τουλάχιστον προφορικά μέχρι στιγμής θα έπρεπε ο εμβολιαζόμενος να είναι απόλυτα σύμφωνος με τη λήψη του εμβολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο το οποίο διακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας αποσύρθηκε, ενώ βεβαίως υφίστανται σοβαρά ερωτήματα ως προς το δικαίωμα του υπουργού Βασίλη Κικίλια να απαιτήσει την παραίτηση του διοικητή του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Το εν λόγω «απαράδεκτο» έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού στο νοσοκομείο Καρδίτσας, είναι τυπωμένο σε μια απλή κόλλα χαρτί, δεν φέρει επίσημη σφραγίδα, έχει ορθογραφικά λάθη και φέρεται να διακινήθηκε μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του νοσοκομείου μετά την παρέμβαση Κικίλια, υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας πως το επίμαχο έγγραφο διακινήθηκε εν αγνοία του.

Νωρίτερα προκλήθηκε αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από το υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιαστεί ζητήθηκε να υπογραφεί έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες».

Παράλληλα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν να το καταθέσουν γραπτώς, γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, ζήτησε να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα «σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας». Θεωρεί ότι το θέμα αυτό «μπορεί δυνητικά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και να προκαλέσει σε πλήθος ιατρών, που (όπως αναγνωρίζει η κοινή γνώμη) προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, τεράστια ταλαιπωρία από αγωγές και μηνύσεις οι οποίες πιθανότατα θα στερούνται πάσης βασιμότητας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης