Επιμένει η Βίκυ Σταμάτη, η οποία εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στις αιτιάσεις της εις βάρος του ανακριτή, τον οποίο κατηγορεί για μεροληψία στο πρόσωπό της, ζητώντας αυτή τη φορά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.

Με αίτηση που κατέθεσαν οι συνήγοροί της, ζητούν από τον κ. Τέντε να ασκήσει αναίρεση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο απέρριψε την αίτηση που είχαν υποβάλει για την εξαίρεση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός τους είναι, όπως αναφέρει, να διερευνηθεί εάν τηρήθηκε η νομιμότητα στη μέχρι στιγμής διαδικασία τόσο ως προς την αίτηση εξαίρεσης όσο και ως προς την απόφαση για προφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην αίτησή τους χαρακτηρίζουν απόλυτα άκυρο το βούλευμα που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, απλώς υιοθετεί τη σχετική εισαγγελική πρόταση και πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη επανέρχονται επίσης στους λόγους για τους οποίους αμφισβητούν την αμεροληψία του ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι προέβη σε κρίση περί της ενοχής της, πριν καν απολογηθεί, στη διάταξή του για την εκ νέου δέσμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητάς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το σκεπτικό της απορριπτικής πρότασης του εισαγγελέα που υιοθετήθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο, ότι η σχετική αναφορά του ανακριτή «έχει ως αποκλειστικό σκοπό την αιτιολόγηση της συγκεκριμένης διάταξης απαγόρευσης εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, κατά τον χρόνο που εκδόθηκε, και ουδόλως συνιστά εκπεφρασμένη άποψη περί της ενοχής της αιτούσας», δεν αρκεί για τους συνηγόρους υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, που θεωρούν ότι ο ανακριτής υπερέβη τον δικαιοδοτικό του ρόλο.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης