Σε συγκέντρωση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής.

Την ημέρα αυτή, στο κτίριο 9 του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εκδικάζεται, ύστερα από οκτώ αναβολές, η υπόθεση των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του κλάδου τον Νοέμβριο 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για μαζικές, απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έφθασαν το 60% και ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, μέσω της διαθεσιμότητας. Οι 35 κατηγορούνται για ρύπανση του Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «γίνεται καθημερινά μάρτυρας αυταρχικών και αντεργατικών συμπεριφορών, όχι μόνο από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Αν.ΕΛ., αλλά και από δημάρχους, αντιδημάρχους, διευθυντές υπηρεσιών. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η κατάσταση ξεφεύγει με την εκδήλωση βίαιων ενεργειών και προπηλακισμών σε βάρος εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης