Με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε σήμερα επικοινωνία ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αίτημα την επίσπευση της πρόσληψης μόνιμων παθολόγων στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι προσλήψεις των παθολόγων, παρά το γεγονός ότι ο νόμος Κικίλια επιτάχυνε τις διαδικασίες, ήταν σε εκκρεμότητα εξαιτίας της διαδικασίας αναπομπής. 

Ο υπουργός και ο υφυπουργός ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι σήμερα εκδίδονται οι ΚΑΔ της πρόσληψης των γιατρών και μέχρι αύριο θα έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ, οπότε και μπορούν να ορκιστούν την ίδια ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν οκτώ παθολόγοι στην 5η ΥΠΕ, εκ των οποίων οι τρεις (ο ένας ήδη υπηρετεί ως επικουρικός) προορίζονται για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Όμως, ατυχώς ο ένας εκ των τριών δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση. Πάντως, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι εξετάζονται τάχιστα και ο φάκελος του τέταρτου παθολόγου, για τον οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπομπής, και αντίστοιχα ο φάκελος ενός ακτινολόγου. 

Εξάλλου σήμερα έπεσαν οι υπογραφές τόσο από τον υφυπουργό Υγείας όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για την πρόσληψη 51 ατόμων επικουρικού προσωπικού, μετά από αίτημα της 5ης ΥΠΕ. Από το συγκεκριμένο προσωπικό 11 έως 13 νοσηλεύτριες θα προσληφθούν άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μάλιστα, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης τις επόμενες ώρες θα αναρτήσει στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τις συγκεκριμένες θέσεις. 

Εν κατακλείδι, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, στις συνεχόμενες επικοινωνίες που είχαν με τον βουλευτή Μαγνησίας, κατέστησαν σαφές πως όλα τα ζητήματα του Νοσοκομείου Βόλου θα αντιμετωπίζονται άμεσα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα του νοσοκομείου προς την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Στη συνέχεια ο βουλευτής Μαγνησίας επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα του Νοσοκομείου Βόλου προς την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών για παροχή σκηνών ιατρείων εκστρατείας και το υπόλοιπο αναγκαίο υλικό για τους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου. Πρόκειται για αναγκαίους χώρους, ώστε να λαμβάνονται επιχρίσματα από τους πολίτες και να περιοριστεί η αναμονή τους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Ο διοικητής των Πεζοναυτών, Ταξίαρχος Σαράντης Τυλιγαδάς, έχει εκφράσει τη βούληση να παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών βρίσκεται με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό κοντά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. 

Για τη συγκεκριμένη προσφορά, όμως, απαιτείται άδεια του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δεσμεύτηκε να υποβάλει σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα προς την Ταξιαρχία Πεζοναυτών. 

Πηγή: thenewspaper

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης