Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Σάββατο, ο 75χρονος που ομολόγησε χθες στην αστυνομία ότι έστησε καρτέρι στην 64χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, έξω από το σπίτι της στην οδό Πραξιτέλους στην Αγία Βάρβαρα, την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε. Η γυναίκα βρέθηκε από έναν γείτονά της όταν ο ίδιος βγήκε από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια.

Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία λίγες ώρες μετά το έγκλημα και παραδέχτηκε την πράξη του, λέγοντας ότι είχαν για χρόνια προστριβές λόγω οικονομικών διαφορών και πως εξαιτίας του θύματος ο ίδιος είχε περιέλθει σε οικονομικές δυσκολίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλικιωμένος άνδρας θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνοδεία του δικηγόρου του, κρατώντας το πιστόλι της δολοφονίας και παραδέχθηκε την πράξη του.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του και μάλιστα εξήγησε και τον λόγο που έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει και να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του. Ο λόγος ήταν η μεταξύ τους διαμάχη για ένα τριώροφο σπίτι και δύο καθαριστήρια ρούχων που στο παρελθόν είχαν μαζί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι σχέσεις μεταξύ του θύματος και του δράστη δεν ήταν καλές. Γι’ αυτό η 64χρονη γυναίκα την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε στο Α.Τ Κορυδαλλού προκειμένου να μηνύσει τον 75χρονο πρώην σύζυγό της γεγονός που τον εξόργισε. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ότι: «Δεν είχα πρόθεση να την σκοτώσω. Είχαμε χρόνια οικονομικές προστριβές. Χθες πήγα στο σπίτι της για να της ζητήσω κάτι χρυσαφικά. Με απαξίωσε, θόλωσα και την σκότωσα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη 75χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα. Απογευματινές ώρες, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός για την ανθρωποκτονία της 64χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε χθες στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 75χρονος ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε στους αστυνομικούς πιστόλι με γεμιστήρα και τρία φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 64χρονη γυναίκα βρέθηκε στις 21:10 το βράδυ της Πέμπτης 3 Ιουνίου πεσμένη στον δρόμο από περαστικούς, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους στην Αγία Βαρβάρα, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα στον λαιμό και στον ώμο, ενώ στη συνέχεια κατέληξε. Επισημαίνεται πως από την αρχή ο θάνατός της αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική ενέργεια. Καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο zougla.gr, ανέφεραν πως οι έρευνες των Αρχών στράφηκαν αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, καθώς φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με συγγενικό της πρόσωπο. 

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης