Ο πατέρας του 8χρονου από τον Πύργο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου στο Ρίο με σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοϊό μίλησε στην ΕΡΤ ιδιαίτερα συγκινημένος με την περιπέτεια που περνάει ο μικρός του γιος λέγοντας ότι πλέον προσεύχεται για να γυρίσει ο Γιαννάκης σύντομα στην οικογένειά του υγιέστατος.

«Την προηγούμενη Παρασκευή το παιδί έκανε μάθημα στη τηλεκπαίδευση και, αφού παρακολούθησε μία ώρα, μετά ήρθε κουρασμένο και μου είπε “μπαμπά, δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα”. Εγώ του λέω “τι έχεις, παιδί μου”, μου λέει “μάλλον με πόνεσε το κεφάλι μου από το μάθημα” και του βάλαμε θερμόμετρο, γιατί είδα ότι ήταν ζεστό. Είχε 38,5. Το ρώτησα “τι έπαθες, Γιαννάκη μου, κουράστηκες” και μου λέει το παιδί “ναι, μάλλον κουράστηκα…”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Του δώσαμε και ένα αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός και πράγματι ο πυρετός έπεσε. Την άλλη μέρα πάλι 38 πυρετό το παιδί, επικοινωνήσαμε με τη γιατρό μας, της είπαμε τη συμπτωματολογία του παιδιού και μας συνέστησε να φύγουμε για το Ρίο. Λόγω του ιστορικού του δικού μου, το υποπτεύθηκε η γιατρός και ευτυχώς μας έστειλε εγκαίρως στο Ρίο.

»Εκεί μας έβαλαν σε δωμάτιο υψίστης ασφαλείας, μας έκαναν τεστ, τα οποία και τα δύο βγήκαν αρνητικά, τη μεθεπόμενη μέρα μάς έκαναν κι άλλο τεστ -πάλι αρνητικό και αυτό- και την επόμενη μέρα μάς έκαναν τεστ αντισωμάτων.

»Εκεί λίγο οι γιατροί… τρελάθηκαν γιατί είδανε ψηλές τιμές, που σημαίνει ότι το παιδί πέρασε τον κορωνοϊό ασυμπτωματικά. Αλλά ο ιός τού αναστάτωσε το ανοσοποιητικό και, ενώ το παιδί αντιστάθηκε, γιατί δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ τόσο πολύ βαριά, υπήρξε το αποτέλεσμα το ίδιο το ανοσοποιητικό του να τον χτυπήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Εννοείται πως φοβάμαι για το παιδί αυτή τη στιγμή, είναι σοβαρά σταθερά, αυτό μας λένε οι γιατροί, το παιδί έχει επικοινωνία, δεν είναι διασωληνωμένο, είναι με τη μαμά του, που τον τάισε, είχαν επικοινωνία.

»Το παιδί είναι καταβεβλημένο, είναι στο κρεβάτι του. Οι γιατροί τα ξέρουν καλύτερα αυτά. Εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις κάνω την προσευχή μου ο Θεός να φωτίσει τα χέρια των γιατρών, τίποτα άλλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης