Για περίπου δυο ώρες η παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη με την οποία συνεργαζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν τη δολοφονία του.

Αν και τις προηγούμενες μέρες η κ. Κουτσελίνη είχε μιλήσει με τους αστυνομικούς, της ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τη συμπεριφορά του δημοσιογράφου και αν της είχε εκμυστηρευτεί κάποια ανησυχία του. Άλλωστε χθες είχαν πάρει από το γραφείο του, στις εγκαταστάσεις της εκπομπής στο Πικέρμι, τον υπολογιστή του για να εξεταστεί. Φεύγοντας από τη ΓΑΔΑ και μιλώντας με δημοσιογράφους, η κ. Κουτσελίνη είπε: «Ο Γιώργος τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες ήταν πολύ χαρούμενος, στα καλύτερά του. Μας έδειχνε μάλιστα και το καινούργιο αυτοκίνητο του γιου του. Ποτέ δεν μου είχε πει ότι είχε κάποιο πρόβλημα ή ότι είχε δεχτεί κάποια απειλή. Την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του είχε φύγει στη μια το μεσημέρι, λόγω της θεματολογίας της εκπομπής. Την Παρασκευή ειδικά, ήταν μια χαρά. Ίσως γιατί ερχόταν το Σαββατοκύριακο».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ όμως, έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί πληροφοριακά δίκτυα μέσω Europol και Interpol. «Αν μια υπηρεσία από το εξωτερικό μας δώσει την πληροφορία ότι κάποιο άτομο με ”βαρύ” ποινικό παρελθόν πέρασε τα σύνορα τις προηγούμενες μέρες, τότε θα πρέπει να το ελέγξουμε γιατί ίσως να ήρθε στη χώρα μας» λέει αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών όμως έχουν μπει και οι τρόφιμοι σωφρονιστικών καταστημάτων που έχουν πάρει άδειες τις τελευταίες μέρες. «Έχουν υπάρξει υποθέσεις που διάφοροι ποινικοί, κατά τη διάρκεια πενθήμερων αδειών που παίρνουν, βγαίνοντας από τη φυλακή έχουν εμπλακεί σε παράνομες πράξεις και στη συνέχεια επιστρέφουν. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ προφανές αλλά οφείλουμε να το εξετάσουμε» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας.   

Τέλος, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και όχι από επίσημη ενημέρωση που έχουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε λάβει κάποια κλήση για να καταθέσει στις δικαστικές αρχές για την εμπλοκή του ονόματός του στην περίφημη έρευνα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην αστυνομία. Ωστόσο, θα γίνει και επίσημο αίτημα προς τις δικαστικές αρχές καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα πιθανά κίνητρα των ηθικών αυτουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης