Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη φρίκη που έζησε ένα 12χρονο αγόρι στα χέρια του ομοφυλόφιλου πατέρα του και του συντρόφου του, μέσα στο σπίτι τους στο Άργος.

«Ο πατέρας μου με κρατούσε από τα χέρια και με ακινητοποιούσε για να με βιάσει ο φίλος του»Η αποκάλυψη ότι ο ανήλικος μαθητής, ο οποίος αντιμετωπίζει νοητική στέρηση, έπεσε θύμα βιασμού από τους δύο άνδρες σόκαρε την κοινή γνώμη ενώ ατελείωτα είναι τα σχόλια σχετικά με την απόφαση να μη φυλακιστεί ο πατέρας -παρόλο που έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου- λόγω μεγάλου ποσοστού αναπηρίας που τού έχει διαγνωστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο στην τοπική κοινωνία του Άργους, όσο και στο Διαδίκτυο σχολιάζεται το γεγονός ότι ο 45χρονος πα-τέρας αφέθηκε ελεύθερος, με αυστηρούς βέβαια περιοριστικούς όρους.

anagnostis.orgΟ κατηγορούμενος επικαλέστηκε τον νόμο 4322/2015, γνωστό και ως «νόμο Παρασκευόπουλου» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Απριλίου 2015 και στόχο είχε την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Βάσει αυτού, οι διατάξεις για την προσωρινή κράτηση «δεν εφαρμόζονται για κατηγορούμενους που έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 37χρονος σύντροφός του άνδρα και συγκατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Σοκ και αποτροπιασμός

Η τραγική ιστορία ξεκινά τον Μάιο, όταν η μητέρα του 12χρονου, που ζουν μαζί στα νότια προάστια της Αττικής, έστειλε τον γιο της στον πατέρα του που ζει στο Άργος μαζί με τον σύντροφό του για να περάσουν μερικές ημέρες μαζί. 

Ο 35χρονος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του παιδιού του  και μαζί με τον σύντροφό του από κοινού το θώπευσαν, ασέλγησαν σε βάρος του και το βίασαν ξανά και ξανά…

Όταν η μητέρα μετέβη στο Άργος για να πάρει πίσω το παιδί της, αρχικά δεν κατάλαβε τίποτα. Σιγά-σιγά όμως ο 12χρονος  άρχισε να εξιστορεί στη μητέρα του την κτηνωδία που έζησε στα χέρια του ίδιου του πατέρα και του συντρόφου του.

Εκείνη σοκαρισμένη κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων: Το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή, από το πόρισμα του οποίου προέκυψε πως όντως είχε πέσει θύμα βιασμού.

Μετά το πόρισμα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ομοφυλόφιλων και κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξεδόθη,  συνελήφθησαν στις 8 Ιουλίου. Το βράδυ της Τρίτης ο 37χρονος σύντροφος του πατέρα προφυλακίστηκε ενώ ο πα-τέρας αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους (δεν μπορεί να πλησιάζει σχολεία και παιδικές χαρές, δεν θα έχει καμία επαφή με το παιδί του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία τρις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής).

Την Τετάρτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Άργους, απ’ όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, παρά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 12χρονου

Ο ανήλικος που βρήκε το κουράγιο να εκμυστηρευτεί στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που βίωσε, ανέφερε στους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. με κάθε λεπτομέρεια τους βιασμούς που υπέστη από τους δύο άνδρες.

«Ο πατέρας μου με κρατούσε από τα χέρια και με ακινητοποιούσε για να με βιάσει ο φίλος του. Έβαζα όλη μου τη δύναμη, αλλά δεν μπορούσα να τα καταφέρω. Φώναζα, αλλά δεν ήταν εκεί κανείς να με βοηθήσει» είπε το άτυχο αγοράκι στους αστυνομικούς που άκουγαν εμφανώς σοκαρισμένοι. «Συνέχιζα να πονάω και αργότερα. Ήθελα τη μαμά μου, αλλά ο πατέρας μου, μού έλεγε να μην πω τίποτα. Ήθελα να φύγω από το σπίτι» συνέχισε το παιδί, περιγράφοντας το μαρτύριο που έζησε στα χέρια των δύο ανδρών.

Από τις Αρχές ορίστηκε παιδοψυχολόγος για να παρακολουθήσει το παιδί και να το βοηθήσει.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης