Τη φροντίδα του Αρκτούρου απολαμβάνει ορφανό αρκουδάκι στη Φλώρινα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 17:04
Τη φροντίδα του Αρκτούρου απολαμβάνει ορφανό αρκουδάκι στη Φλώρινα
Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση του ορφανού αρκούδου που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρκτούρος που το υιοθέτησε.

Το αρκουδάκι ήταν μόλις μερικών εβδομάδων όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε αγροτική περιοχή κοντά στις Πρέσπες. Σε αυτή την ηλικία, θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει μόνο του.

Η τύχη της μητέρας του παραμένει άγνωστη.

Το αρκουδάκι βαφτίστηκε «Πάτρικ», καθώς βρέθηκε στις 17 Μαρτίου, ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.

Στο Κέντρο Περίθαλψης του Αρκτούρου, ο Πάτρικ έχει ανακτήσει δυνάμεις και πίνει με όρεξη όλο το γάλα του. Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του Αρκτούρου και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.

Παράλληλα, ο Αρκτούρος φροντίζει και δύο πολύ σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες, οι οποίες είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Η μία είχε βρεθεί στο Μέτσοβο και η δεύτερη στο Βροντερό λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του Πάτρικ.

Παραμένει άγνωστο αν οι δύο αρκούδες θα αναρρώσουν αρκετά ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στη φύση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 17:04