Τι έγραψε με νόημα στο Facebook για τον σεισμό της Ιτέας ο Άκης Τσελέντης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 12:01
Τι έγραψε με νόημα στο Facebook για τον σεισμό της Ιτέας ο Άκης Τσελέντης

ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΓΡΑΦTΗΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΕΙΣΜΟΦΙΛΟΛΟΓΙΑ!

Πετώντας προς Αλεξανδρούπολη μου ήλθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου και αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας. Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα (δε θέλω άλλες μηνύσεις αν κάποιοι θιχτούν τότε κάπου αναγνωρίζουν τον εαυτό τους).

Επιστήμη δεν είναι κάποιοι που είτε δεν είναι σεισμολόγοι είτε είναι επιστημονικώς ανεπαρκείς, να καραδοκούν να αποτύχουν κάποιοι ανιδιοτελείς επιστήμονες για να τους πάρουν το κεφάλι.

Επιστήμη δεν είναι όταν έχεις μια θέση ευθύνης και κάνεις λάθος χειρισμούς να προσπαθείς να αποδώσεις τις ευθύνες σου σε συναδέλφους σου.

Επιστήμη δεν είναι να μηνύεις συναδέλφους σου.

Επιστήμη δεν είναι να έχεις (επικίνδυνη πολλές φορές) άποψη για σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, καιρό, κατολισθήσεις κλπ.. Η εποχή του Λεονάρδο Νταβίντσι τελείωσε.

Επιστήμη δεν είναι να ζητάς πάντα οικονομικά ανταλλάγματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες σου οι οποίες πολλές φορές είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

25 χρόνια τώρα επειδή οι απόψεις μου είναι εντελώς αντίθετες με τις πιο πάνω δέχομαι βρώμικο πόλεμο και χτυπήματα στην πλάτη.

Μολονότι αποφάσισα να προσπαθήσω να εκλεγώ στην Ευρωβουλή τη σεισμολογία ποτέ δεν θα την παρατήσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε θέλω να τη παρατήσω στα νύχια μερικών. Να είστε σίγουροι ΓΙ’ΑΥΤΟ.

Πάω με συγκεκριμένους στόχους και όραμα, να διεκδικήσω πόρους για να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή, να φέρουμε πίσω τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που ξενιτεύτηκαν, για ένα καθαρό περιβάλλον, για μια σωστή πολιτική προστασία ώστε να μη ξαναέχουμε φαινόμενα Μάνδρας ή Μάτι.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο καθηγητής Βαρώτσος επέλεξε τόσα χρόνια τη σιωπή.

Σχετικά με το πρόσφατο σεισμό εντάσσεται σε αυτά που έχουμε πει με τον Μάκη τον Χουλιάρα, στα πλαίσια των προσεισμικών σημάτων ΒΑΝ.

Απαιτείται προσοχή, η ευρύτερη περιοχή είναι σε διέγερση. Το σεισμικό της δυναμικό είναι μεγάλο.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αν ακολουθήσουν τα γνωστά μέτρα αντισεισμικής προστασίας δεν θα έχουν πρόβλημα. Τα σπίτια μας δεν πέφτουν εύκολα ο αντισεισμικός μας κανονισμός είναι ο καλύτερος της Ευρώπης όπως και οι μηχανικοί μας.

Δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Για ό,τι απορία έρχεται να επικοινωνείτε με το Γεωδυναμικό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ένας φορέας που βασίζεται στην αριστεία και την υπευθυνότητα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 12:28