Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα.

Ο πατέρας του άτυχου 20χρονου, Ανδρέας Γιακουμάκης, που προανακριτικά δεν είχε καταθέσει δήλωσε άγνοια για τα όσα περνούσε ο γιος του από τους συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός, το μόνο που ήξερε για τα βασανιστήρια ήταν όταν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στον 20χρονο γιο του και πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Βαγγέλη να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, κατάθεση έδωσε και η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Φρονιμάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα bullying από συμφοιτητές του.

Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στη Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying, το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, η οποία δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης