Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί στα στρατιωτικά δικαστήρια στο Ρουφ, η απόφαση του Εφετείου Πειραιά για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο “Noor One” τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.

Στο ειδώλιο βρίσκονται 32 άτομα μεταξύ των οποίων έξι Έλληνες, αλλά και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, ενώ η εισαγγελέας έχει ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης τους οποίους περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές αρχές τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθασαν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη που ανήκε στην πρώην σύζυγο του Μ. Γ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης καταλήγουν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Η υπόθεση έχει συνδεθεί με μυστηριώδεις θανάτους, ενώ υπάρχει συνεχή συνεργασία των ελληνικών αρχών με αρχές ξένων χωρών για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό του φορτίου στην Ελλάδα, στις 26/09/2014, δολοφονείται στην Τουρκία η 19χρονη κόρη ενός Τούρκου επιχειρηματία και ο οδηγός της.

Ο ίδιος είχε αποδώσει τότε τη δολοφονία της κόρης του σε εμπλοκή του ονόματός του με το παράνομο φορτίο ηρωίνης.

Τον Δεκέμβριο του 2014 βρίσκονται νεκροί στην Κωνσταντινούπολη δύο νεαροί Τούρκοι, που σύμφωνα με τις αρχές είναι οι δράστες της δολοφονίας της 19χρονης.

Τον Μάρτιο του 2015 βρέθηκε νεκρός με τραύματα από πυροβόλο όπλο σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης ο Ιρανός, που την νύχτα της εφόδου του Λιμενικού στις αποθήκες στο Κορωπί, είχε καταφέρει να διαφύγει.

Τον Ιούλιο του 2015, πέθανε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό ένας 45χρονος Τούρκος που εμπλέκετο στην υπόθεση. Ο συνήγορός του είχε υποστηρίξει τότε ότι ο πελάτης τους που ήταν τετραπληγικός εκ γενετής, έπασχε από αυτοάνοσο νόσημα που είχε προσβάλει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του.

Επίσης, στις 15 Απριλίου 2016 κατέληξε στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζάνειου νοσοκομείου ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του πλοίου. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε έμφραγμα.

Ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινωθεί η απόφαση.

Σημειώνεται ότι οι δύο τόνοι και εκατόν είκοσι κιλά ηρωίνης, καταστράφηκαν παρουσία εισαγγελέα και στελέχους του Γενικού Χημείου του Κράτους σε υψικάμινο εκτός Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης