Το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εξυπηρέτησης κατά μήκος των υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ρυθμίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, καφέ, εστιατόρια, βενζινάδικα και άλλα καταστήματα εξυπηρέτησης που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομων, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως την κατασκευή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) τα οποία προβλέπονται από τις συμβάσεις του 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το κλείσιμό τους είχε επιβληθεί με το άρθρο 83 του νόμου 4313/2013, με τον οποίο κυρώθηκε η νέα συμφωνία του δημοσίου με τους εργολάβους για την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους.

Το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα στις αρχές του μηνός όταν οι εργολάβοι της υπό κατασκευή εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας τοποθέτησαν μπάρες για να εμποδίσουν την είσοδο οχημάτων σε βενζινάδικο που λειτουργεί στο 90ό χλμ, κοντά στον κόμβο της Θήβας.

Η απομάκρυνσή τους είχε γίνει από συνεργείο της κοινοπραξίας, υπό την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σπίρτζη, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δημάρχων της Βοιωτίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης με το άρθρο 20 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργοληπτικών οργανώσεων, που αφορά την υποχρέωση των αναδόχων να προκαταβάλουν τον ΦΠΑ για έργα που καθυστερούν να εξοφληθούν, φαινόμενο που εντάθηκε τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης