Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία, με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών γυμνασίου και λυκείου εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας. Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς πολλοί μαθητές φαίνεται να έχασαν μαθήματα την περίοδο της τηλεκπαίδευσης λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξεταστεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.
  • Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.
  • Για τις απουσίες το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα (των απουσιών) θα επανεξεταστεί.

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου για διά ζώσης μαθήματα, για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης